Απάτη με αναπάντητες κλήσεις: Τι να προσέξετε

Δείτε σε ποιους αριθμούς εξωτερικού που κάνουν κλήσεις στο κινητό σας δεν πρέπει να απαντήσετε, καθώς πρόκειται για απάτη με υψηλή χρέωση.
Απάτη με αναπάντητες κλήσεις: Τι να προσέξετε
Μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας φαίνεται πως έχει δεχθεί κλήσεις ή SMS από άγνωστους αριθμούς εξωτερικού, οι οποίοι αποτελούν τον νέο τρόπο που έχουν βρει απατεώνες για να φουσκώνουν τους λογαριασμούς ανυποψίαστων χρηστών όλων των εταιριών τηλεφωνίας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα Νέα, αρκετοί χρήστες βρίσκουν τον τελευταίο καιρό αναπάντητες κλήσεις από αριθμούς εξωτερικού με κωδικό +375 ή +371 ή +359 και καλούν πίσω για να μάθουν ποιος ήταν. Πρόκειται όμως για παγίδα, αφού αποτελούν γραμμές υψηλής χρέωσης με αποτέλεσμα κάθε κλήση να χρεώνεται από 10 έως και 25 ευρώ. 

Οι περισσότερες κλήσεις έχουν καταγραφεί από τους αριθμούς +375602605281, +37127913091 και +3598920111, ενώ οι κωδικοί αντιστοιχούν στις χώρες Λευκορωσία, Λετονία και Βουλγαρία. Η αυτόματη χρέωση είναι κατ’ ελάχιστο αυτή των διεθνών τελών κλήσεων, μέρος των οποίων πιθανότατα καταλήγει στους απατεώνες που κάνουν τις αναπάντητες κλήσεις. 

Ήδη οι ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας προειδοποιούν με ανακοινώσεις στις ιστοσελίδες τους το κοινό για τις spam κλήσεις και τα SMS. Δείτε τι άλλο πρέπει να προσέχετε στις κλήσεις υψηλής χρέωσης σε σταθερή και κινητή τηλεφωνία στην ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.  

Πηγή: Τα Νέα



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v