10 μύθοι και αλήθειες για το σεξ

Υπάρχουν ένα σωρό μύθοι οι οποίοι συνοδεύουν την σεξουαλική μας ζωή. Είναι όλοι τους μύθοι; Ποιες οι αλήθειες από πίσω τους; Σεξουαλική… αποκωδικοποίηση τώρα!
10 μύθοι και αλήθειες για το σεξ
Σίγουρα η λέξη μύθος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για να αφορίσουμε έναν ισχυρισμό, όμως αρκετές φορές ο ισχυρισμός αυτός δεν είναι και τόσο… μύθος όσο νομίζουμε. Άλλες πάλι, είναι πέρα για πέρα αναληθής. Σε ποιες περιπτώσεις ισχύει το ένα και σε ποιες το άλλο;

Δοκιμάζουμε να ξεδιαλύνουμε δέκα από τους πιο δημοφιλείς μύθους γύρω από το σεξ και την σεξουαλική μας ζωή. Βοήθειά μας.

Μύθος: Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ όλη την ώρα.
Ψευδές: Οι άνδρες σκέφτονται αρκετά το σεξ όπως ακριβώς και οι γυναίκες. Απλά οι περισσότερες γυναίκες δεν θα το παραδεχθούν γιατί «δεν είναι πρέπον».

Μύθος: Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν την εγκυμοσύνη, ουρώντας μετά το σεξ.
Ψευδές: Μόλις το σπέρμα μπει μέσα στη γυναίκα εξαπλώνεται και λιπαίνει ολόκληρη την περιοχή. Δεν υπάρχει τρόπος για να βγει έξω. Ούτε αν ουρήσετε, ούτε αν... χοροπηδήξετε.

Μύθος: Ένα κρύο ντους μειώνει τη λίμπιντο.
Αληθές: Κατά τον ερεθισμό αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος και οι καρδιακοί παλμοί. Όταν κάνουμε κρύο μπάνιο, η διαδικασία επιβραδύνεται.

Μύθος: Μια γυναίκα δεν μπορεί να μείνει έγκυος κατά την περίοδο.
Ψευδές: Αν ο κύκλος είναι φυσιολογικός είναι εξαιρετικά απίθανο να μείνει μια γυναίκα έγκυος κατά την περίοδό. Ωστόσο μερικές φορές μπορεί να συγχυστεί η περίοδος με μεριές κηλίδες αίματος και μπορεί κάλλιστα να υπάρχει ωορρηξία την ίδια στιγμή.

Μύθος: Ο αυνανισμός είναι ανδρική συνήθεια 
Αληθές και ψευδές: Η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην... μέση. Ο αυνανισμός δεν είναι αποκλειστικά ανδρική συνήθεια, απλά τα ποσοστά των ανδρών σε σχέση με αυτά των γυναικών είναι μεγαλύτερα. Πρόσφατη έρευνα, έδειξε πως άνω του 60% των ανδρών και 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο. Επίσης, φαίνεται ότι οι άνδρες αυνανίζονται συχνότερα στις νεώτερες ηλικίες, ενώ οι γυναίκες μετά την τρίτη δεκαετία

Μύθος: Αν έχεις σεξουαλικές φαντασιώσεις για κάποιον του ίδιου φύλου, είσαι bisexual
Ψευδές: Το να ελκύεσαι από το αντίθετο φύλο δεν σημαίνει κάτι για τον σεξουαλικό προσανατολισμό σας. Οι φαντασιώσεις και η διέγερση μπορεί να έχουν εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο από τις πραγματικές σεξουαλικές επιθυμίες και προτιμήσεις 

Μύθος: Μόλις κάνετε παιδί, η σεξουαλική ζωή σας θα εξαφανιστεί
Αληθές και ψευδές: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένας τοκετός θα φέρει πολλές αλλαγές στο σώμα σας. Το σεξ όμως δεν έχει μόνο να κάνει με τη φυσική διέγερση αλλά και με την οικειότητα. .

Μύθος: Δεν μπορείς να κολλήσεις αφροδίσιο από τον στοματικό έρωτα.
Ψευδές: Το στοματικό σεξ είναι τρόπος μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, όχι τόσο εύκολα όσο άλλες σεξουαλικές τακτικές, αλλά είναι, ειδικά για νοσήματα όπως το AIDS και τα κονδυλώματα.

Μύθος: Τα αντισυλληπτικά χάπια παχαίνουν.
Ψευδές: Παρόλο που κλινικές δοκιμές δεν έχουν αποδείξει κάποιο συσχετισμό ανάμεσα στα αντισυλληπτικά χάπια και την αύξηση βάρους, αυτή η άποψη συνεχίζει να υπάρχει από πολλές γυναίκες κάθε ηλικίας. Συγκεκριμένα, ένα απολογιστικό άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2006 ανάλυσε 44 προηγούμενες δοκιμές και βρήκε ότι παρόλο που κάποιες γυναίκες (που συμμετείχαν στο πείραμα) όντως πάχυναν κατά την διάρκεια των μελετών, δεν υπήρξε κάποια απόδειξη ότι για αυτό έφταιξε το αντισυλληπτικό χάπι.

Μύθος: Μετά την ηλικία των 60, δεν υπάρχει σεξουαλική ικανοποίηση
Ψευδές: Πρόσφατη μελέτη σε μεγάλο δείγμα στον ελληνικό πληθυσμό έδειξε πως 60% των ανδρών και 64% των γυναικών ηλικίας 60-80 ετών είναι ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική λειτουργία τους. Επίσης, μελέτες από τον διεθνή χώρο δείχνουν πως, παρότι η σεξουαλική δραστηριότητα μειώνεται με την ηλικία, η σεξουαλική ικανοποίηση παραμένει υψηλή.

Επιμέλεια: Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v