Σύνταξη στα 55: Ποιοι την δικαιούνται

Ευκαιρία για συνταξιοδότηση στην ηλικία των 55 ετών έχουν χιλιάδες ασφαλισμένοι που πρόλαβαν να θεμελιώσουν το δικαίωμα.
Σύνταξη στα 55: Ποιοι την δικαιούνται
Μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων σε δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΙΚΑ καθιστούν εφικτή τη συνταξιοδότηση δώδεκα έτη νωρίτερα από το γενικό όριο ηλικίας των 67 ετών, σύμφωνα με το Έθνος.

Τυχεροί είναι κυρίως ασφαλισμένοι που πρόλαβαν να «κλειδώσουν» το συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, ενώ ευνοϊκές ρυθμίσεις συνταξιοδότησης, σύμφωνα με την εφημερίδα, ισχύουν και για ένα μεγάλο τμήμα ασφαλισμένων που θεμελίωσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις τη διετία 2011-2012.

Κερδισμένες βγαίνουν οι μητέρες ανηλίκων, όπως επίσης και οι πατέρες που συμπλήρωσαν 25ετία τη διετία 2011-2012. Για τις μητέρες, η θεμελίωση γίνεται μόνο με τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης και την ύπαρξη ανήλικου τέκνου, χωρίς να απαιτείται ταυτόχρονα να υπάρχει το όριο ηλικίας.

Επίσης, το δικαίωμα εξόδου στο 55ο έτος έχουν κατοχυρώσει και χιλιάδες γυναίκες που καλύπτονται από το Δημόσιο και τα Ταμεία ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ωστόσο, στην περίπτωση που βγουν με μειωμένη σύνταξη θα έχουν ένα "πέναλτι" στο καταβαλλόμενο ποσό.

Παράλληλα, τη δυνατότητα να βγουν σε σύνταξη στο 55ο έτος έχουν και ασφαλισμένοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, οι οποίοι πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις όσον αφορά τον αριθμό των ενσήμων.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v