150 χρόνια Καβάφης: Όλες οι δράσεις στην Αθήνα

Το Ίδρυμα Ωνάση παρουσίασε τις προγραμματισμένες δράσεις με αφορμή τα 150 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου ποιητή. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
150 χρόνια Καβάφης: Όλες οι δράσεις στην Αθήνα
To Ίδρυμα Ωνάση απέκτησε το Αρχείο Καβάφη με στόχους την προστασία του υλικού που το αποτελεί, τη δημιουργία συνθηκών ευχερούς πρόσβασης για μελετητές και κοινό, τη διάδοση του καβαφικού έργου και την υποστήριξη του διεθνούς χαρακτήρα της ποίησης και της προσωπικότητας του Κ.Π. Καβάφη.

Οι στόχοι αυτοί πρόκειται να πραγματωθούν μέσα από σειρά δράσεων, στο πλαίσιο μιας σύγχρονης προσέγγισης του έργου του ποιητή που θα επιτρέψει την περαιτέρω πρόκληση του ενδιαφέροντος των νεότερων γενεών, την αξιοποίηση των νέων μέσων και την εκπαίδευση των μη μυημένων.

Το αρχείο πρόκειται να στεγαστεί σε ειδικά σχεδιασμένο χώρο τον οποίο θα μπορούν να επισκέπτονται ερευνητές και ενδιαφερόμενοι, και θα λειτουργεί με τέτοιον τρόπο ώστε να αποτρέπεται η οποιαδήποτε περίπτωση αποκλειστικής χρήσης του.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί προς τιμήν του μεγάλου ποιητή περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, προβολή ταινιών μικρού μήκους, εγκατάσταση στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, προβολή ταινιών μικρού μήκους, εκδόσεις στο σύστημα Μπράιγ και εκθέσεις σε μουσεία.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα στα Σχετικά Έγγραφα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v