Τέλος το συνεχές ωράριο στα αθηναϊκά φαρμακεία

Καταργείται το συνεχές ωράριο των αθηναϊκών φαρμακείων και επανέρχεται η μεσημεριανή διακοπή λειτουργίας τους, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής.
Τέλος το συνεχές ωράριο στα αθηναϊκά φαρμακεία
Το συνεχές ωράριο των αθηναϊκών φαρμακείων δεν έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής από τους επαγγελματίες του χώρου. Έτσι, με ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε να καταργηθεί, και να επανέλθει η μεσημεριανή διακοπή.

Συγκεκριμένα, παύει να ισχύει το συνεχές ωράριο που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούλιο από το υπουργείο Υγείας και τον δήμο Αθηναίων, και το ωράριο των φαρμακείων επανέρχεται πλέον στην προηγούμενη κατάσταση: Από τις 8.00 ως τις 14.00 τις ημέρες Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή και από τις 8.00 ως τις 15.00 τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη.

«Η προσπάθεια ξεχειλώματος του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων που ξεκίνησε με την απόφαση του πρώην υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου και «επικυρώθηκε» από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη, έπεσε στο κενό. Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα αποδεικνύει ότι το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί μετά από προσεκτικό και ειλικρινή διάλογο», σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών, κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Δείτε την σχετική απόφαση της Γεν. Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής εδώ.

 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v