Οι δημόσιοι υπάλληλοι… δεν ξέρουν να στέλνουν email!

Δύο στους τρεις δημοσίους υπαλλήλους δεν γνωρίζουν πώς να στέλνουν email, ενώ ένας στους δύο δεν έχει πτυχίο ΑΕΙ, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι… δεν ξέρουν να στέλνουν email!
Οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης, αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στην εφημερίδα Τα Νέα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά αποτελέσματα που υποδεικνύουν έναν… ηλεκτρονικά αναλφάβητο δημόσιο τομέα, το 50% των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν τελειώσει κάποιο Ανώτατο ή Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, ενώ το 64,7% δεν γνωρίζει πώς να στέλνει email.

Επιπλέον, το 60% των δημοσίων υπαλλήλων δεν ξέρει πώς να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό επεξεργαστή κειμένου, ούτε πώς να συνδέεται στο διαδίκτυο, δηλαδή να αξιοποιεί τις δημοφιλέστερες λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Σύμφωνα με την έρευνα που έλαβε υπόψη της τα στοιχεία 607.516 εργαζόμενων, το ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων με υψηλά προσόντα είναι ακόμη πιο χαμηλό: Μόλις 55.825 από αυτούς (το 9,2%) είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου και 20.762 (δηλαδή το 3,4%) κάτοχοι διδακτορικού τίτλου.

Ανατροπή της εικόνας αυτής επιχειρεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που δίνει η συμφωνία με την τρόικα για πρόσληψη 15.000 νέων υπαλλήλων στη θέση όσων απολυθούν έως τα τέλη του 2014. Στροφή στις προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού προανήγγειλε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχής γενομένης από τους τομείς της Υγείας και της Οικονομίας.

ΠηγήΤα Νέα 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v