ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Επιδοτούμενα σεμινάρια: Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Επιμόρφωση στον πρωτογενή τομέα, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, γενική εκπαίδευση. Δείτε όλα τα τρέχοντα επιδοτούμενα σεμινάρια με ανοικτές αιτήσεις.

Επιδοτούμενα σεμινάρια: Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Αν στους στόχους σας για τη νέα σεζόν συγκαταλέγεται και η επιμόρφωση, τότε σας έχουμε καλά νέα. Πέρα από τα δεκάδες δωρεάν σεμινάρια από ανεξάρτητους φορείς τα οποία αναλύσαμε εκτενώς σε παλαιότερο άρθρο, αυτήν την στιγμή παραμένουν ανοικτές οι αιτήσεις και για μια σειρά επιδοτούμενων σεμιναρίων για ανέργους και όχι μόνο, σε όλη την Ελλάδα

Τα προγράμματα της Γραμματείας Νέας Γενιάς
Δύο κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων υλοποιεί φέτος η Γραμματεία Νέας Γενιάς. Το ένα αφορά τον αγροτικό τομέα, ενώ το δεύτερο υποστηρίζει την ωρίμανση και την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων.

Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια αγροτικού τομέα, πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τριπτόλεμος» και αφορούν νέους 24 έως 40 ετών, οι οποίοι θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Τα σεμινάρια είναι συνολικής διάρκειας πενήντα ωρών και περιλαμβάνουν θεματικούς τομείς όπως ελαιοκομία, καλλιέργεια μανιταριών, μελισσοκομία και οινολογία.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15 Οκτωβρίου, ενώ για να υποβάλλετε αίτηση έχετε δύο επιλογές. Είτε θα στείλετε email εδώ [email protected]  είτε θα επισκεφτείτε τα γραφεία της Γραμματείας Νέας Γενιάς (Αχαρνών 417, Αγ. Ελευθέριος, ώρες 09:00- 14:00, στο γραφείο 135). Η διορία για τις αιτήσεις είναι μέχρι και την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στις 14:00, ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50€. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα τηλ. 210 2599432 και 210 2599434. Για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας πληροφορηθήκαμε ότι το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και στην συμπρωτεύουσα τους επόμενους μήνες.

Όσον αφορά το δεύτερο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας, αυτό αφορά την στήριξη νέων που έχουν διακριθεί για της επιχειρηματικές τους ιδέες, μέσω υποτροφιών, δυνατότητας εργασίας σε εξειδικευμένους χώρους και ενημερωτικών σεμιναρίων. Οι νέοι που θα επωφεληθούν από το Πρόγραμμα μπορεί να είναι φοιτητές, σπουδαστές, απόφοιτοι ΑΕΙ ή απόφοιτοι μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είτε έχουν ήδη διακριθεί στο πλαίσιο διαγωνισμών επιχειρηματικότητας ή θα διακριθούν σε διαγωνισμούς που θα οργανωθούν στο πλαίσιο του παρόντος έργου. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε Αθήνα, Ηράκλειο και Πάτρα. Για αιτήσεις κάντε κλικ εδώ

Προγράμματα Κατάρτισης Ανέργων στη Θεσσαλονίκη
Προγράμματα που απευθύνονται σε ανέργους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης ηλικίας 18 έως 64 ετών, συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Σύμπραξη μέχρι το τέλος του έτους. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν συμμετοχή των ανέργων σε δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης, καθώς και σε πέντε προγράμματα κατάρτισης 90 ωρών σε τεχνικές πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο, στην επιχειρηματικότητα και στον επισιτισμό. Οι δράσεις ανακοινώθηκαν την 1 Οκτωβρίου, ενώ σύντομα αναμένεται να «ανοίξουν» και οι αιτήσεις για τους ενδιαφερόμενους. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

«Δεύτερη ευκαιρία» για επαγγελματική αποκατάσταση
Μια δεύτερη ευκαιρία για απασχόληση, δίνει το Πρόγραμμα Συμβουλευτικής και Επανακατάρτισης για Ανέργους το οποίο υλοποιεί η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων». Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμμετάσχετε είναι να είστε απολυμένοι/άνεργοι κλάδων λιανικού εμπορίου, εμπορίας, διακίνησης και συντήρησης αυτοκινήτων και κατασκευών δομικών υλικών. Στην δράση περιλαμβάνεται παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης συνολικής διάρκειας 280 ωρών, τα οποία θα διαμορφωθούν με βάση προσωπική συνέντευξή που θα δώσετε. Η παρακολούθηση των προγραμμάτων επιδοτείται με 5€ ανά ώρα κατάρτισης.

Σημειώστε ότι αν είστε άνεργοι επιδοτούμενοι θα πρέπει να διακόψετε το επίδομα ανεργίας που λαμβάνετε, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισης. Αίτηση μπορείτε να κάνετε online εδώ αφού εγγραφείτε πρώτα, ή εκτυπώνοντας την σχετική φόρμα από εδώ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα με επαγγελματικές προοπτικές από το ΙΕΣΟΕΛ
Μονοετή και διετή προγράμματα φοίτησης στους τομείς της Ελεγκτικής και Λογιστικής σε συνδυασμό με τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τα Τραπεζικά, τα Χρηματοοικονομικά και τα Νομικά, θα υλοποιήσει από τις 4 Νοεμβρίου το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών, με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ (0,45%). Τα Προγράμματα απευθύνονται σε αποφοίτους Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και Λυκείου με ή χωρίς εργασιακή εμπειρία, που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις ώστε να μπορούν να απασχοληθούν σε Λογιστικά Γραφεία, Επιχειρήσεις, Τράπεζες, Επενδυτικούς Οργανισμούς, Συμβουλευτικές Επιχειρήσεις κ.α. και συνδυάζουν μαθήματα από Ορκωτούς Λογιστές και Νομικούς με εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Δείτε αναλυτικά τη δομή των προγραμμάτων εδώ. Για αιτήσεις καλέστε στα τηλέφωνα: 210-3689465 και 210-3689402.

Προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων από τον Δήμο Αθηναίων
Η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, ξεκινούν για ακόμα μια χρονιά τα προγράμματα επιμόρφωσης για ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης σε ποικίλους τομείς όπως βιολογικά προϊόντα, ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα, γεωργία και φυσικοί πόροι, αγωγή υγείας και νέες τεχνολογίες. (Δείτε όλα τα μαθήματα εδώ). Οι εγγραφές διαρκούν μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου, ενώ την αίτηση θα βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v