ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Απεργίες: Ποιοι και πότε θα απεργήσουν

Γιατροί, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί. Δείτε ποιοι απεργούν και πότε αυτήν την εβδομάδα, με αφορμή τις αποφάσεις για διαθεσιμότητα προσωπικού.

Απεργίες: Ποιοι και πότε θα απεργήσουν

Παράλληλα με την υπογραφή τω πρώτων αποφάσεων για διαθεσιμότητα προσωπικού, οι Ομοσπονδίες νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως επίσης και η ΟΛΜΕ ανακοίνωναν απεργίες και στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ), αποφάσισε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, στην οποία αποφασίστηκε 48ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, από σήμερα Τρίτη και για όλη την εβδομάδα αναστέλλεται η λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, με απόφαση της Συγκλήτου, που αντιδρά στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Ήδη, μια σειρά από σχολές του ΕΚΠΑ έχουν ανακοινώσει πως από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή αναβάλλονται οι εξετάσεις των μαθημάτων (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών).

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v