Απεργίες: Ποιοι και πότε θα απεργήσουν

Γιατροί, εκπαιδευτικοί και πανεπιστημιακοί. Δείτε ποιοι απεργούν και πότε αυτήν την εβδομάδα, με αφορμή τις αποφάσεις για διαθεσιμότητα προσωπικού.
Απεργίες: Ποιοι και πότε θα απεργήσουν
Παράλληλα με την υπογραφή τω πρώτων αποφάσεων για διαθεσιμότητα προσωπικού, οι Ομοσπονδίες νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όπως επίσης και η ΟΛΜΕ ανακοίνωναν απεργίες και στάσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί πραγματοποιούν τριήμερη πανελλαδική απεργία στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών (ΟΛΜΕ), αποφάσισε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αποφάσισε το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, στην οποία αποφασίστηκε 48ωρη απεργία σε όλο το δημόσιο τομέα την Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.

Επίσης, από σήμερα Τρίτη και για όλη την εβδομάδα αναστέλλεται η λειτουργία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, με απόφαση της Συγκλήτου, που αντιδρά στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Ήδη, μια σειρά από σχολές του ΕΚΠΑ έχουν ανακοινώσει πως από την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή αναβάλλονται οι εξετάσεις των μαθημάτων (προπτυχιακών και μεταπτυχιακών).

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v