Η «πρώτη των πρώτων» αποφάσισε να μεταναστεύσει

Δείτε γιατί η μαθήτρια που συγκέντρωσε 19.728 μόρια στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις αποφάσισε να μεταναστεύσει για σπουδές στην Γερμανία.
Η «πρώτη των πρώτων» αποφάσισε να μεταναστεύσει
Συγκέντρωσε 19.728 μόρια στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, κάτι που θα μπορούσε να τις εξασφαλίσει μια θέση σε οποιαδήποτε σχολή ελληνικού πανεπιστημίου επιθυμεί, αλλά εκείνη επέλεξε να… μεταναστεύσει. Ο λόγος για την Αλεξία Παπαϊωάννου, την «πρώτη των πρώτων» των φετινών εξετάσεων, η οποία μίλησε στην Καθημερινή για την απόφασή της.

Συγκεκριμένα, η Αλεξία αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα για σπουδές σε Ανώτατο Εκαιδευτικό Ίδρυμα της Γερμανίας, καθώς της έχει προσφερθεί υποτροφία από την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών. «Θα δω πού θα με δεχθούν. Επέλεξα να σπουδάσω στο εξωτερικό επειδή θέλω να κάνω μια αλλαγή, θέλω να τολμήσω να ζήσω στο εξωτερικό τώρα που είμαι νέα», εξηγεί στην Καθημερινή.

Η νεαρή ελληνίδα δηλώνει πως επέλεξε την Γερμανία επειδή φοίτησε σε ιδιωτικό σχολείο που δίνει βάρος στην εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και του πολιτισμού. «Έως πέρυσι έλεγα να μείνω στην Ελλάδα, να το παλέψω εδώ. Αλλά ας μη συνδέσουμε την επιλογή μου να σπουδάσω στο εξωτερικό μόνο με την οικονομική κρίση στη χώρα μας και τις δυσκολίες που υπάρχουν για τους νέους. Νομίζω ότι η απόφασή μου ερμηνεύεται καλύτερα από τη διάθεση που έχουμε όλοι για αλλαγή. Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μία φάση της ζωής. Από την άλλη, όλοι είμαστε πλέον πολίτες του κόσμου, πολίτες της Ευρώπης», λέει προσθέτοντας: «Άλλωστε, δεν ξέρω εάν θα αντέξω να ζω στη Γερμανία. Δεν θα βάλω πότε καμία χώρα πάνω από την Ελλάδα. Πάντα θα την κουβαλώ».

Σχετικά με το αντικείμενο των σπουδών της, η Αλεξία πιθανότατα θα εισαχθεί στην Νομική Σχολή Αθηνών ή σε κάποια από τις Ιατρικές Σχολές της χώρας, ακόμη κι αν με βάση τους υπολογισμούς των μορίων, για τις τελευταίες τα μόριά της θα μειωνόταν στα 18.376, αλλά μέσω αυτού του προγράμματος ανταλλαγών, θα επιλέξει να μεταφερθεί σε κάποιο από τα αντίστοιχα ιδρύματα της Χαϊδελβούργης ή του Μονάχου.

Πηγή: Καθημερινή
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v