Παγκόσμια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια στην ειδική κατάταξη των πιο πρωτοποριακών και ανερχόμενων ιδρυμάτων του κόσμου.
Παγκόσμια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης
Νέα παγκόσμια διάκριση για το Πανεπιστήμιο Κρήτης καθώς συμπεριλαμβάνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ειδική λίστα πανεπιστημίων Times Higher Education 100-Under-50. Το Πανεπιστήμιο βρέθηκε στην 53η θέση φέτος, ενώ την περασμένη χρονιά βρέθηκε στην 50η θέση.

Η λίστα αυτή αφορά τα πανεπιστήμια τα όποια έχουν δείξει δείγματα πρωτοπορίας και έχουν λειτουργήσει λιγότερο από 50 χρόνια. Αντίθετα με τις παραδοσιακές λίστες κατάταξης που δίνουν έμφαση στο διεθνές κύρος των πανεπιστημίων, στόχος της είναι να αναδείξει τα ανερχόμενα πανεπιστήμια σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, συγκεντρώνει χαμηλούς βαθμούς ως προς το σύστημα διδασκαλίας του, αλλά υψηλούς για τις διεθνείς προοπτικές του και τον αριθμό των παραπομπών στο ακαδημαϊκό του έργο, ενώ είναι το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο που φιγουράρει στην λίστα.

Όπως αναφέρει ο Phil Baty, εκδότης των Times Higher Education Rankings, «το να κατορθώσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης να παραμένει σε αυτή την κατάταξη, μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης στην χώρα αλλά και έντονου διεθνούς ανταγωνισμού, αποτελεί από μόνο του μεγάλο επίτευγμα...».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v