ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Σαρωτικές αλλαγές: Τι προβλέπει το νέο Μνημόνιο

Μειώσεις σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα και σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά φέρνει εκτός των άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στις 216 σελίδες του, το οποίο θα ψηφιστεί αύριο τα μεσάνυχτα στη Βουλή.

Σαρωτικές αλλαγές: Τι προβλέπει το νέο Μνημόνιο

Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, πλήρης κατάργηση των δώρων για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για όλους τους συνταξιούχους, ψαλίδι στα εφάπαξ, νέες ανατροπές στα εργασιακά και μαχαίρι στις συντάξεις, είναι μερικά από τα… μαντάτα που φέρνει το νέο Μνημόνιο σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ασφαλισμένους και εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, επιβάλλονται σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Για το κράτος προβλέπονται απομακρύνσεις 2.000 υπαλλήλων φέτος και αλλαγές στο σύστημα των μετατάξεων. Για τον ιδιωτικό τομέα, νέος τρόπος υπολογισμού του μισθού, μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση αλλά και μικρότερες αποζημιώσεις για όσους έχουν πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη και υψηλές αποδοχές.

To πικρό γλυκό για τον Έλληνα «δένει» με αλλαγές σε δεκάδες επαγγέλματα, ευκολότερες αποκρατικοποιήσεις, μέτρα για τον χώρο της ενέργειας αλλά και ρυθμίσεις για τις τράπεζες. Τα χειρότερα μάλιστα έπονται καθώς αναπόσπαστο μέρος του πολυνομοσχεδίου είναι το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα των 18,9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο Μνημόνιο εδώ ή κατεβάστε το πολυνομοσχέδιο σε μορφή .doc από τα σχετικά έγγραφα του άρθρου.

Ν.Γ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2