Σαρωτικές αλλαγές: Τι προβλέπει το νέο Μνημόνιο

Μειώσεις σε συντάξεις, μισθούς και επιδόματα και σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά φέρνει εκτός των άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών στις 216 σελίδες του, το οποίο θα ψηφιστεί αύριο τα μεσάνυχτα στη Βουλή.
Σαρωτικές αλλαγές: Τι προβλέπει το νέο Μνημόνιο
Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, πλήρης κατάργηση των δώρων για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για όλους τους συνταξιούχους, ψαλίδι στα εφάπαξ, νέες ανατροπές στα εργασιακά και μαχαίρι στις συντάξεις, είναι μερικά από τα… μαντάτα που φέρνει το νέο Μνημόνιο σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ασφαλισμένους και εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα, επιβάλλονται σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Για το κράτος προβλέπονται απομακρύνσεις 2.000 υπαλλήλων φέτος και αλλαγές στο σύστημα των μετατάξεων. Για τον ιδιωτικό τομέα, νέος τρόπος υπολογισμού του μισθού, μείωση του χρόνου προειδοποίησης για απόλυση αλλά και μικρότερες αποζημιώσεις για όσους έχουν πάνω από 16 χρόνια στον ίδιο εργοδότη και υψηλές αποδοχές.

To πικρό γλυκό για τον Έλληνα «δένει» με αλλαγές σε δεκάδες επαγγέλματα, ευκολότερες αποκρατικοποιήσεις, μέτρα για τον χώρο της ενέργειας αλλά και ρυθμίσεις για τις τράπεζες. Τα χειρότερα μάλιστα έπονται καθώς αναπόσπαστο μέρος του πολυνομοσχεδίου είναι το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα των 18,9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά τις ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο Μνημόνιο εδώ ή κατεβάστε το πολυνομοσχέδιο σε μορφή .doc από τα σχετικά έγγραφα του άρθρου.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v