«Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας» λέει η Χρυσή Αυγή

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, ότι δε θεωρεί Έλληνα τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Όπως δήλωσε, ο μπασκετμπολίστας «δεν κατέχει τα χαρακτηριστικά της ευρωπαϊκής φυλής».
«Ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας» λέει η Χρυσή Αυγή
Άλλη μια προκλητική δήλωση από βουλευτή της Χρυσής Αυγής, αναστάτωσε σήμερα τα τηλεοπτικά παράθυρα. Αυτή τη φορά η δήλωση αφορά στο χώρο του αθλητισμού. Συγκεκριμένα ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως ο διεθνούς φήμης καλαθοσφαιριστής Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, δεν είναι Έλληνας και πως «δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή φυλή».

Ο δημοφιλής αθλητής αγωνίζεται με την ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ έχει πολλές συμμετοχές και στην «αγαπημένη» Εθνική ομάδα. Ο πατέρας του είναι Έλληνας, ενώ η μητέρα του από το Καμερούν. Το τελευταίο αυτό χαρακτηριστικό είναι μάλλον και αυτό που τού στερεί την Ελληνική εθνικότητα σύμφωνα με τον βουλευτή.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τί είπε ο βουλευτής στην τηλεοπτική εκπομπή

- Αν στο κόμμα σας ερχόταν μία Ελληνίδα έγχρωμη ή ένας Έλληνας έγχρωμος που ήταν Έλληνας αλλά ήταν το χρώμα του σκούρο. Θα τον παίρνατε στο κόμμα;
«Τι εννοείτε σκούρο; Ηλιοκαμένος;».

- Να ήταν μαύρος. Χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος είναι Έλληνας με ελληνική ταυτότητα. Ο Σχορτσιανίτης.
«Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

- Είσαστε ρατσιστές ή απλώς πολεμάτε τους λαθραίους όπως λέμε;
«Το να πιστεύεις στη διαφορετικότητα των φυλών δεν είναι κακό πράγμα».

- Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το δόγμα της Αρίας Φυλής.
«Προς θεού. Πώς θα γίνει δηλαδή; Πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων; Δηλαδή, να μην μπερδεύουμε το πεκινουά με το λαμπραντόρ. Εμείς θεωρούμε ότι ο Θεός τα έπλασε έτσι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Τιμή τους και καμάρι τους που είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Δε θεωρούμε ότι είναι Έλληνες. Δεν είναι βασικά».

- Εσείς κυνηγάτε τους λαθραίους ή όλους;
«Εμείς δεν τους κυνηγάμε. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα».

Δείτε επίσης και το βίντεο στο 2.21.30:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v