Χειμωνιάτικος γάμος: Ιδέες για να μείνει αξέχαστος

Αποφασίσατε να παντρευτείτε μέσα στον Χειμώνα; Πάρτε ιδέες για χώρους, νυφικά και δείτε τις πιο όμορφες φωτογραφικές προτάσεις για να κάνετε τον γάμο σας πραγματικά ξεχωριστό.
Χειμωνιάτικος γάμος: Ιδέες για να μείνει αξέχαστος
της Έλενας Μπούλια

Μπορεί οι χειμωνιάτικοι γάμοι να μην συνηθίζονται στην Ελλάδα, όμως εφόσον οργανωθεί σωστά και με γούστο, ένας γάμος με βροχή ή ακόμα και με χιόνι μπορεί πραγματικά να ξεχωρίσει και να μείνει αξέχαστος.

Τα σημαντικά «υπέρ» του χειμωνιάτικου γάμου είναι ότι πολύ πιο εύκολα βρίσκει το ζευγάρι διαθέσιμες ημερομηνίες τόσο σε εκκλησίες όσο και χώρους δεξιώσεων τέτοια εποχή και ότι οι τιμές -ειδικά στους χώρους- είναι κατά κανόνα χαμηλότερες. Ωστόσο, και οι καλεσμένοι σας θα έρθουν με περισσότερο ενθουσιασμό στον γάμο σας, ο οποίος δεν θα είναι απλά ένας από τους πολλούς του Καλοκαιριού, αλλά θα αποτελέσει το event του Χειμώνα.

Στα μειονεκτήματα που μπορεί να σκεφτεί κανείς περιλαμβάνεται το «σκηνικό», το οποίο εκ των πραγμάτων δύσκολα μπορεί να είναι ‘open air’ και δίπλα στην θάλασσα, και τα «παιχνίδια» του καιρού, αφού κανείς δεν ονειρεύεται μουσκεμένα νυφικά, και πατημασιές από λάσπες στην πίστα του χορού. Από την άλλη, όμως, η βροχή στον γάμο είναι γούρι, λένε –δεν το λένε; Ενώ αν είστε ιδιαίτερα τυχεροί και εκείνη την ημέρα χιονίσει, το τοπίο θα δείχνει μαγευτικό.

Αν, λοιπόν, το έχετε πάρει απόφαση να παντρευτείτε με τα κρύα, δείτε μερικές προτάσεις για να κάνετε τον χειμωνιάτικο γάμο σας ακόμα πιο ξεχωριστό:

Ο χώρος
Αίθουσα ξενοδοχείου; αίθουσα τέχνης; Κτήμα με βίλα; Οι επιλογές είναι πολλές και ανάλογες του ποσού που διατίθεστε να ξοδέψετε. Δείτε κάποιες προτάσεις:

-Κτήμα Εύπολις: Βρίσκεται στην Παιανία και διαθέτει εντυπωσιακή αίθουσα δεξίωσης που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο και που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό καλεσμένων (επικοινωνήστε τηλεφωνικά για τιμές).

-Marriott Hotel: Επιλέξτε κάποια από τις πολύ κομψές αίθουσες του ξενοδοχείου που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 800 άτομα και διαλέξτε ανάμεσα σε ιδιαίτερα, πεντανόστιμα μενού, σε τιμές που ξεκινούν από 65 ευρώ κατ’άτομο (δείτε αναλυτικές πληροφορίες εδώ).

-Ελαιών Loft: Μία ξεχωριστή πρόταση στον Βοτανικό, με θέα την Ακρόπολη και με πολύ καλές τιμές θα βρείτε στο Ελαιών Loft, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 550 άτομα. Ενδεικτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα μενού με finger food, το οποίο ξεκινά από 19 ευρώ κατ’άτομο, ένα light buffet που ξεκινά από 26 ευρώ κατ’άτομο, ενώ το πλήρες μπουφέ ξεκινά από 36 ευρώ κατ’άτομο. Στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. καθώς και όλος ο υπόλοιπος εξοπλισμός που μπορεί να χρειαστείτε για τον γάμο σας. Αν, όμως, σκοπεύετε να παντρευτείτε Δεκέμβριο βιαστείτε γιατί οι περισσότερες ημερομηνίες είναι ήδη «κλεισμένες».

-Πολυχώρος Αθηναΐς: Κάντε τον γάμο σας σε μία όμορφη αίθουσα τέχνης, όπως αυτές που θα βρείτε στον Πολυχώρο Αθηναΐς, με δυνατότητα φιλοξενίας έως 450 άτομα. Οι τιμές των μενού εκεί ξεκινούν από 30 ευρώ κατ’άτομο (πλέον Φ.Π.Α.), ενώ και εδώ ο Δεκέμβριος είναι από τους μήνες που η αίθουσα έχει μεγάλη ζήτηση.

Η διακόσμηση
Πευκοβελόνες και γυαλιστερές νιφάδες χιονιού; Πολύ συνηθισμένο. Γιατί να μην πρωτοτυπήσετε με κάτι πιο εντυπωσιακό στα τραπέζια των καλεσμένων και την υπόλοιπη διακόσμηση;

Για παράδειγμα, μην βάλετε καν λουλούδια στο κάθε τραπέζι, αλλά πολλά μικρά και μεγάλα γυάλινα κηροπήγια με λευκά κεράκια, που θα δημιουργήσουν μαγευτική ατμόσφαιρα ή κλαδιά, στολισμένα με μικρά κρύσταλλα.


Αν πάλι προτιμάτε τα λουλούδια, μπορείτε να επιλέξετε μόνο λευκά για τον στολισμό της εκκλησίας και των τραπεζιών, αλλά μπορείτε να επιλέξετε και λουλούδια με έντονα χρώματα, π.χ. κόκκινα ή μπλε.

Τέλος, μία άκρως χειμωνιάτικη ιδέα είναι να τοποθετήσετε πολλά χάλκινα φανάρια με μεγάλα κεριά, γύρω από τα οποία να στολίσετε με κουκουνάρια και ρόδια.

Το νυφικό

Πώς έχετε φανταστεί το χειμωνιάτικο νυφικό σας; Με γούνα; Με κρύσταλλα Swarovski; Μήπως σκέφτεστε κάτι πολύ πιο απλό, π.χ. ένα μακρύ δαντελένιο φόρεμα; Πάρτε ιδέες από τις παραπάνω φωτογραφίες για να είστε καλύτερα προετοιμασμένες πριν την επίσκεψή σας στα καταστήματα νυφικών.

Προσκλητήρια – μπομπονιέρες

Αν θέλετε να δώσετε σε κάθε λεπτομέρεια του γάμου σας χειμωνιάτικη αύρα, σκεφτείτε τα υλικά που επικρατούν αυτή την εποχή. Για παράδειγμα, σκεφτείτε να δημιουργήσετε προσκλητήρια και μπομπονιέρες από ξύλο ή με ξύλινες λεπτομέρειες. Τυπώστε τα προσκλητήριά σας σε χαρτί που να έχει υφή πλεκτού, ή ενσωματώστε φωτογραφίες με χειμωνιάτικα τοπία.


Όσο για τις μπομπονιέρες, γιατί να μην βάλετε σοκολατάκια μέσα σε όμορφα κουτάκια ή γιατί να μην μοιράσετε μπάλες και στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο; Εναλλακτικά, μπορείτε να προσφέρετε βαζάκια με σπιτικές μαρμελάδες, φακελάκια με σπόρους για φύτεμα ή πλαστικά κουτάκια με τα ονόματά σας και καραμελίτσες!

Εκπλήξεις

Αν θέλετε ο γάμος σας να μείνει πραγματικά αξέχαστος, δείτε μερικές ακόμα εκπλήξεις που μπορείτε να ετοιμάσετε για να ενθουσιάσετε τους καλεσμένους σας:

-Καπουτσίνο και donuts για το ξημέρωμα: Ό,τι ακριβώς χρειάζονται όλοι για να αντέξουν μερικούς ακόμα χορούς.
-Δωράκια για τους καλεσμένους: Αν ο γάμος σας πρόκειται να γίνει καταχείμωνο, και μάλιστα σε χιονισμένο τοπίο, μπορείτε να ετοιμάσετε μερικά δωράκια που θα παραλαμβάνουν οι καλεσμένοι σας φεύγοντας από την δεξίωση. Αυτές οι πλεκτές κάλτσες, για παράδειγμα, θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.
-Τραπέζι με κεράσματα: Αν στον χώρο της δεξίωσης σκοπεύετε να ετοιμάσετε ένα τραπέζι, στο οποίο θα τοποθετήσετε ένα βιβλίο ευχών και κεράσματα, πέρα από κουφέτα και μπεζέδες μπορείτε να συμπεριλάβετε μακαρόν και ποικιλία από μπισκότα.
-Πολιτικός γάμος: Στολίστε την αίθουσα του Δημαρχείου με μερικά γυάλινα βάζα μέσα στα οποία θα βάλετε λευκές τουλίπες και τοποθετήστε μερικά λευκά κεράκια δίπλα τους. Λιτό και πανέμορφο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v