Εταιρείες θελημάτων: Ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς σας;

Στέκονται σε ουρές για εσάς, εξοφλούν λογαριασμούς, βγάζουν βόλτα τον Αζόρ, κάνουν τα ψώνια από το super market και τα φέρνουν σπίτι σας. Και όλα αυτά με 3-4€. Τα παιδιά για τα θελήματα μεγάλωσαν… κι έγιναν εταιρείες.
Εταιρείες θελημάτων: Ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς σας;
της Ηρώς Κουνάδη

Γυρίζεις σπίτι μετά από ένα εξαντλητικό δεκάωρο στη δουλειά και έναν δίωρο μαραθώνιο στην κίνηση, βγάζεις παπούτσια, βάζεις πιτζάμες, ανοίγεις την τσάντα και… ανακαλύπτεις ότι ξέχασες να πάρεις τσιγάρα. Ταυτόχρονα, νιώθεις την υπογλυκαιμία να σε καλωσορίζει σε ένα άδειο σπίτι με ένα εξίσου άδειο ψυγείο, ενώ ο Αζόρ χοροπηδά γύρω σου χαρούμενος, με το λουρί της βόλτας να κρέμεται από το στόμα του. Ωραία δεν θα ήταν να είχες κάποιον να τον πάει βόλτα και να σου φέρει κι ένα πακέτο τσιγάρα και δύο παγωτά επιστρέφοντας;

Τώρα έχεις. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά πολλές (και ολοένα περισσότερες) εταιρείες θελημάτων, αναλαμβάνουν τις… δύσκολες –ή λιγότερο δύσκολες– δουλειές που δεν προλαβαίνουμε, ή απλώς δεν θέλουμε να κάνουμε: Από το να στηθούμε στην ουρά της εφορίας, μέχρι το να πληρώσουμε λογαριασμούς, να βγάλουμε τον σκύλο βόλτα, να πάρουμε τα παιδιά από το σχολείο ή να ξαναβγούμε μόλις έχουμε γυρίσει σπίτι για να πάρουμε ένα πακέτο τσιγάρα, ένα παγωτό ή ένα μπουκάλι κρασί.

Την ιδέα την είχαμε ξανασυναντήσει στην Αθήνα πριν από μερικά χρόνια, με τη διαφορά πως τότε απευθυνόταν σε κόσμο που είχε τη δυνατότητα να πληρώσει μια ετήσια συνδρομή μερικών χιλιάδων ευρώ, για να έχει, εκτός από κόσμο να αναλαμβάνει τις καθημερινές μικροδουλειές, και πρόσβαση σε μια σειρά από exclusive υπηρεσίες –του τύπου εισιτήρια σε sold out συναυλίες. Τώρα, αφαιρώντας το δεύτερο σκέλος της υπηρεσίας μαζί με την ετήσια συνδρομή, οι εταιρείες θελημάτων απευθύνονται σε όλους, αφού το κόστος του θελήματος κυμαίνεται στα 3€ –και βέβαια δεν υπάρχει κανένα κόστος συνδρομής, εγγραφής ή οτιδήποτε σχετικό.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα χρειαστείτε ένα «παιδί για τα θελήματα» α λα ασπρόμαυρη ελληνική ταινία, θα βρίσκεστε ένα τηλεφώνημα μακριά από την πλησιέστερη εταιρεία θελημάτων της γειτονιάς σας. Ιδού ποιους θα φωνάξετε:

Θελήματα: Οι κάτοικοι των Νοτίων Προαστίων (Παλαιό Φάληρο, Άλιμος, Καλαμάκι, Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα, Καβούρι, Βουλιαγμένη) μπορούν να βασίζονται στον Αλέξανδρο Μαζαράκη και τον Γιώργο Μαρμαρινό, για τους λογαριασμούς και τις συναλλαγές με τις ΔΕΚΟ, για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, για την βόλτα του σκύλου και για ένα σωρό άλλα πράγματα, που γίνονται εύκολα και γρήγορα, με ένα τηλεφώνημα και μόλις 3€. Θα τους βρείτε στο 210 9888202 και στο επίσημο site τους

Θελήματα Α.Ε.: Οι Πειραιώτες έχουν το δικό τους «δεξί χέρι στην πόλη», όπως δηλώνει το μόττο της εταιρείας θελημάτων του Πάνου Σπανούδη και των συνεργατών του. Πληρωμές λογαριασμών, ψώνια από τη λαϊκή, το σούπερ μάρκετ ή το περίπτερο, μεταφορές και όποιο άλλο θέλημα ζητήσετε, με ένα τηλεφώνημα στο 210 4283555. Οι τιμές κυμαίνονται, και εδώ, στα 3€. 

DeliverIt: Η παλαιότερη εταιρεία στον χώρο, μετρά ήδη τρία χρόνια… θελημάτων στη Ραφήνα, ενώ πρόσφατα απέκτησε και το πρώτο της franchise στην Ηγουμενίτσα. Όλα τα θελήματα εκτελούνται μέσα σε 15-35 λεπτά, η χρέωση κυμαίνεται στα 3€, ενώ πολλά από τα θελήματα πραγματοποιούνται δωρεάν σε συνεργασία με ορισμένα καταστήματα. Η DeliverIt, δηλαδή, πληρώνεται από την επιχείρηση (π.χ. το super market ή το video club) για να μεταφέρει την παραγγελία σας, κι εσείς πληρώνετε ό,τι και αν είχατε πάει οι ίδιοι στο κατάστημα. Παράλληλα, κάθε τηλεφώνημά σας στο 90 11405090 στηρίζει οικονομικά τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου.

Ο Άνθρωπός σας: Οι θεσσαλονικείς έχουν… τον άνθρωπό τους, κατά κόσμον Γιάννη Κόκκινο, για θελήματα που περιλαμβάνουν από ψώνια και πληρωμές λογαριασμών, μέχρι βαψίματα και μερεμέτια στο σπίτι, σε τιμές που ξεκινούν από 5€. Τον βρίσκετε με ένα τηλεφώνημα στο 6945628389, αλλά και στο Twitter και το Facebook
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v