Οι χρήστες κοινωνικών δικτύων… παίρνουν τα μέτρα τους

Οι περισσότεροι χρήστες των sites κοινωνικής δικτύωσης γίνονται όλο και πιο αυστηροί με τις ρυθμίσεις ασφαλείας στα προφίλ τους σε σχέση με ό,τι συνήθιζαν προ τριετίας, όπως συμπεραίνει πρόσφατη έρευνα. Εσείς πόσο προστατεύετε το προφίλ σας;
Οι χρήστες κοινωνικών δικτύων… παίρνουν τα μέτρα τους
Εσείς πόσο αυστηροί είστε με την ασφάλεια του προφίλ σας στο Facebook και στα υπόλοιπα social networks; Η πλειοψηφία των χρηστών πάντως είναι πλέον πολύ ευαισθητοποιημένη σχετικά με τις ρυθμίσεις των λογαριασμών τους, σύμφωνα με πρόσφατη αμερικανική έρευνα, η οποία συμπεραίνει πως τα ποσοστά της «αυστηρότητας» των χρηστών έχουν αυξηθεί αισθητά κατά την τελευταία τριετία.

Συγκεκριμένα, δύο στους τρεις χρήστες των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (περίπου το 63%) δήλωσαν πως έχουν διαγράψει ανθρώπους από την λίστα των φίλων τους. Την ίδια απάντηση το 2009 είχε δώσει το 56% των ερωτηθέντων.

Το 44% των χρηστών που ερωτήθηκαν, είπαν επίσης πως έχουν διαγράψει σχόλια που είχαν αφήσει άλλοι χρήστες στο προφίλ τους, ενώ πριν τρία χρόνια το ποσοστό βρισκόταν στο 36%. Επιπλέον, το 37% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχει αναιρέσει το «tagging» σε φωτογραφίες άλλων χρηστών που επεσήμαναν το όνομά τους σε αυτές, επτά ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες σε σχέση με το 2009.

«Όσο περνάει ο καιρός και τα sites κοινωνικής δικτύωσης γίνονται κυρίαρχο κανάλι επικοινωνίας στην καθημερινότητα, οι ιδιοκτήτες των προφίλ γίνονται πιο δραστήριοι “managers” των προφίλ τους και των πληροφοριών που δημοσιεύονται από άλλους μέσα στο δίκτυό τους», αναφέρει η έρευνα, την οποία έφερε εις πέρας το Ερευνητικό Ινστιτούτο PEW με την συμμετοχή 2.227 ενηλίκων.

Σημαντικό εύρημα της έρευνας αφορά κυρίως την δραστηριοποίηση των χρηστών σε σχέση με τις ρυθμίσεις ασφαλείας και την δημοσιοποίηση των προσωπικών τους στοιχείων στο δίκτυο: 58% των χρηστών επεσήμανε πως φρόντισε το προφίλ του να είναι προσβάσιμο μόνο στους φίλους του. Άλλο ένα 19% των χρηστών άφησε το προφίλ του ορατό σε φίλους αλλά και φίλους φίλων, ενώ μόνο το 20% έχει αφήσει το προφίλ προσβάσιμο στον οποιονδήποτε.

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v