Ραντεβού… χωρίς αλκοόλ: Οδηγός για νηφάλιες γνωριμίες

Γίνεται ένα ραντεβού ενδιαφέρον όταν λείπει το οινόπνευμα; Γίνεται, και μάλιστα συμφέρει από πολλές απόψεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την «πρώτη γνωριμία». Μάθετε πώς να κινηθείτε… εκτός μπάρας για να προσεγγίσετε το αντικείμενο του πόθου σας.
Ραντεβού… χωρίς αλκοόλ: Οδηγός για νηφάλιες γνωριμίες
Πρώτο (ή δεύτερο, ή τρίτο) ραντεβού χωρίς αλκοόλ; Πώς θα έρθετε «πιο κοντά» με το αντικείμενο του πόθου σας αν δεν κεράσετε ένα ποτό ή αν δεν πιείτε ένα-δύο κοκτέιλ στην υγειά σας; Κι όμως, ραντεβού μακριά από την μπάρα δεν είναι απαραίτητα "ξενέρωτο": Μπορείτε να μπείτε στο «πνεύμα» και χωρίς οινόπνευμα, ιδιαίτερα όταν βρίσκεστε στην πρώτη φάση της γνωριμίας σας και δεν αποσκοπείτε σε ένα πρόχειρο one night stand, αλλά επιδιώκετε το κάτι παραπάνω.

Αυτό το κάτι παραπάνω με άλλα λόγια δεν χρειάζεται αποκλειστικά αλκοόλ, δυνατή μουσική και πηχτό σκοτάδι για να λειτουργήσει. Αν ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε πραγματικά τον άνθρωπο που θα βρεθεί απέναντί σας, ένα ήσυχο μέρος, ένας απογευματινός καφές ή μία όμορφη βόλτα πιθανώς να αποδειχθούν πιο αποτελεσματικά σκηνικά για το ραντεβού σας. Πάρτε ιδέες για να μετατρέψετε μία λιτή συνάντηση σε ιδανικό τετ-α-τετ και... στην υγειά σας.

*Τσάι και (πολλή) συμπάθεια

Οι τσαγερί πολλαπλασιάζονται, ο καιρός «σηκώνει» ζεστά ρομαντικά μέρη, τα αρώματα και οι γεύσεις χαλαρώνουν και ο λογαριασμός… ούτε που φθάνει διψήφιο νούμερο. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε την γυναίκα απέναντί σας, δεν χρειάζονται οι γνωριμίες με τους bartenders και τους πορτιέρηδες για να ανεβείτε στην εκτίμησή της: Εδώ μπορείτε να δείξετε την άλλη πλευρά του εαυτού σας, τον gentleman που κρύβετε μέσα σας. Απολαύστε την ιεροτελεστία της τσαγιέρας, σερβίρετε φυσικά πρώτα την συνοδό σας και φροντίστε καθ’ όλη την διάρκεια του ραντεβού να είναι γεμάτο το φλιτζάνι της. Η περιποίησή σας σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη, ενώ αν ανεβάσετε ελαφρώς τον λογαριασμό και συνυπολογίσετε τα brownies και το κέικ στα οποία καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί, έχετε ήδη ένα καλό προβάδισμα στο παιχνίδι των εντυπώσεων.

Tip: Βρείτε τα κατάλληλα μέρη για να εφαρμόσετε την επιχείρηση «tea date» διαβάζοντας το παλιότερο δημοσίευμα του in2life για τις τσαγερί στην Αθήνα. 

*Καφεΐνη για να «ξυπνήσουν» τα αίματα 

Οι εποχές που ο «πολλά βαρύς» άνδρας φρόντιζε στην έξοδο να εξασφαλίσει πρώτο τραπέζι πίστα με σπέσιαλ φιάλη και μία ντάνα πανέρια για να ραίνει την συνοδό πέρασε –ευτυχώς- ανεπιστρεπτί για τους περισσότερους. Γι' αυτό και αντικαταστάθηκε με το όμορφο, απλό και πιο επικοινωνιακό ραντεβού για καφέ, όπου μπορείς άνετα να μιλήσεις χωρίς να χρειάζεται να τραυματίσεις τις φωνητικές σου χορδές, ενώ το περιβάλλον μπορεί να γίνει από φωτεινό και μοντέρνο, μέχρι ρομαντικό, ρετρό ή και απόμερο για ανενόχλητο τετ-α-τετ.

Tip: Τα café-πολυχώροι αποτελούν μία πολύ «βολική» εκδοχή της παραπάνω συνταγής, καθώς οι τυχόν εκθέσεις τέχνης, εκδηλώσεις, bazaars και λοιπά events που μπορεί να πετύχετε θα σας δώσουν την τέλεια ευκαιρία να δεθείτε περισσότερο, τροφοδοτώντας συνεχώς με θέματα προς συζήτηση για τις αμήχανες στιγμές του πρώτου ραντεβού.

*Πιο κλασικό… δεν γίνεται

Οι κλασικές «συνταγές» για κάποιο λόγο αποκτούν αυτή την ιδιότητα. Και ο λόγος στην περίπτωση του «ραντεβού για σινεμά» είναι ότι πάντα πιάνει. Οι ρομαντικές κομεντί δεν απογοήτευσαν ποτέ καμία γυναίκα, το αλκοόλ αντικαθίσταται ωραιότατα από το αναψυκτικό γίγας με τα popcorn στα οποία τυχαία θα συναντηθούν τα χέρια σας και η ταινία (ακόμα και αν αποδειχθεί «πατάτα») δίνει τις κατάλληλες αφορμές για να ανάψει η συζήτηση στην συνέχεια, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και φαγητό στον δρόμο μετά περιπάτου, στα καλύτερα «βρώμικα» της πόλης. Ο πάγος σπάει και την θέση του παίρνει η οικειότητα που προσφέρει η χαλαρή φύση του fast food σε αντίθεση με την επιτηδευμένη αίσθηση ενός κυριλέ εστιατορίου.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v