H τσόντα κάνει καλό!

Πιστεύετε ότι το πορνό έχει κατακλύσει το internet και πρέπει να περιοριστεί; Θεωρείτε ότι αποτελεί κατάλοιπο μισογυνισμού στη σύγχρονη εποχή; Η Anna Arrowsmith, σκηνοθέτις ταινιών πορνό, μας λέει να το ξανασκεφτούμε, εξηγώντας ότι το πορνό είναι απαραίτητο στην κοινωνία!
H τσόντα κάνει καλό!
Πιστεύετε ότι το πορνό έχει κατακλύσει το internet και πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα περιορισμού του; Θεωρείτε ότι αποτελεί κατάλοιπο μισογυνισμού στη σύγχρονη εποχή; Η Anna Arrowsmith, Βρετανίδα σκηνοθέτις ταινιών πορνό, μας λέει να το ξανασκεφτούμε, εξηγώντας ότι η πορνογραφία όχι μόνο δεν είναι βλαβερή, αλλά αντιθέτως απαραίτητη στην κοινωνία! Προτού λοιπόν πάρετε θέση υπέρ ή κατά του πορνό, διαβάστε και την άλλη άποψη.

Πορνό, ελεύθερη σεξουαλικότητα & γυναίκες

Τα τελευταία 30 χρόνια, η πορνογραφία έχει δεχτεί δριμεία κριτική ως αντιφεμινιστική και έχει εξισωθεί στη συνείδηση των περισσότερων με την αντιμετώπιση της γυναίκας ως αντικειμένου ηδονής και μόνο. Παρ’ όλα αυτά, όχι μόνο δεν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις που να υποστηρίζουν αυτή τη θέση, ενώ υπάρχουν πολλές αποδείξεις περί του αντιθέτου, τις οποίες οι πολέμιοι του πορνό αγνοούν επιδεικτικά.

Τα δικαιώματα των γυναικών είναι πολύ ισχυρότερα σε κράτη με ανοιχτές αντιλήψεις γύρω από το σεξ και τη σεξουαλικότητα – αρκεί να σκεφτεί κανείς συντηρητικές χώρες όπως το Αφγανιστάν, την Κίνα ή την Υεμένη και τη θέση των γυναικών εκεί. Πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης συνέκρινε τις στατιστικές μεταξύ των τεσσάρων πολιτειών με τη μεγαλύτερη πρόσβαση σε διαδικτυακό πορνό και των τεσσάρων πολιτειών με το μικρότερο ποσοστό. Διαπίστωσε ότι ενώ οι τέσσερις πρώτες είχαν 27% μείωση σε βιασμούς και απόπειρες βιασμού, οι δεύτερες παρουσίαζαν αύξηση έως και 53%.

Πορνό: Σχολείο και βαλβίδα αποσυμπίεσης

Το πορνό συμβάλλει θετικά στον θεσμό του γάμου! Πόσα ζευγάρια γνωρίζετε που πλέουν σε πελάγη απόλυτης σεξουαλικής ευτυχίας; Στις μακροχρόνιες σχέσεις, η πορνογραφία είναι εκείνη που εκτονώνει την πίεση και το άγχος στο κρεβάτι.

Ένας άντρας έγραψε ότι μία σοβαρή αρρώστια τον άφησε με ένα άσχημα σημαδεμένο πρόσωπο και χωρίς ίχνος αυτοπεποίθησης ύστερα από το αναπόφευκτο διαζύγιο, αναφέροντας ότι αν δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει chat στο internet με πορνοστάρ, θα είχε αυτοκτονήσει. Πρόκειται για μια ακραία περίπτωση, που όμως δείχνει ότι η πορνογραφία έχει πολύ περισσότερες πλευρές απ’ όσες νομίζουμε. Εκεί που η οικογένεια ή η κυρίαρχη κουλτούρα αποτυγχάνει, η πορνογραφία αναλαμβάνει τον ρόλο του «παιδαγωγού» στη σεξουαλική εκπαίδευση, ενώ έχει βοηθήσει πολλούς να ξεπεράσουν ταμπού και ενοχές, ακόμη και να… τεκνοποιήσουν.

Και τα παιδιά;

Είναι δεδομένο ότι τα παιδιά πρέπει να προστατευθούν και να ισχυροποιηθούν τα όπλα εναντίον της πρόσβασης ανηλίκων σε πορνογραφικό υλικό. Αλλά αυτή είναι μία μάχη που πρέπει να δώσουν από κοινού οι γονείς, το κράτος και η ίδια η βιομηχανία πορνό.

Πηγή: Guardian
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v