Έξοδος: Μυστικό δείπνο σε εστιατόρια της μιας βραδιάς

Πώς θα σας φαινόταν να πάτε για φαγητό στο σπίτι ενός αγνώστου; Η νέα τρέλα των Λονδρέζων ακούει στη λέξη «supper club» και πρόκειται για σπίτια-εστιατόρια! Οι σεφ μετατρέπουν την κατοικία τους σε ρεστοράν και ο μόνος τρόπος για να το μάθετε είναι από τους φίλους σας.
Έξοδος: Μυστικό δείπνο σε εστιατόρια της μιας βραδιάς
Πώς θα σας φαινόταν να πάτε για φαγητό στο σπίτι ενός αγνώστου; Η νέα τρέλα των Λονδρέζων ακούει στη λέξη «supper club» και πρόκειται για σπίτια-εστιατόρια! Οι παράνομοι σεφ μετατρέπουν την κατοικία τους σε ρεστοράν και ο μόνος τρόπος για να το μάθετε είναι από τους φίλους σας.

Τα supper clubs ξεπετάγονται σαν μανιτάρια σε όλο το Λονδίνο και εκτός από γευστικά μενού προσφέρουν στους λιγοστούς τυχερούς την ευκαιρία να απολαύσουν το φαγητό τους στον πολύ προσωπικό χώρο ενός αγνώστου. Τα μέρη που πραγματοποιούνται τα «μυστικά δείπνα» ποικίλλουν από έναν κήπο έως μία γκαρσονιέρα.

Ένα τέτοιο ιδιαίτερο εστιατόριο είναι το The Shed Likes Food που λειτουργεί από το 2009. Μέσα σε δύο χρόνια, οι «ιδιοκτήτες» του, Nicola Swift και Andrew Newman, έχουν σερβίρει πάνω από 500 γεύματα στον κήπο του σπιτιού τους και η μέση χρέωση είναι 15 λίρες (17,5 ευρώ) ανά άτομο.

Η Aliceson Robinson, μία από τις λάτρεις της νέας μόδας, εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 70 εστιατόρια-σπίτια στο Λονδίνο, ενώ η Alexis Coleman, δικηγόρος και ιδιοκτήτρια του supper club Lex Eat, εξηγεί ότι τα γεύματα είναι μια καταπληκτική ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους άτομα που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.

«Λατρεύω να μαγειρεύω και λατρεύω να μαγειρεύω για άλλους. Έκανα πολύ καλούς φίλους στο supper club μου. Συνήθως έχεις πολλά κοινά στοιχεία με τους ανθρώπους που έρχονται, ενδιαφέρεστε για το φαγητό και είναι ωραίο να υπάρχει μία ελαφρώς περίεργη ατμόσφαιρα στο σπίτι κάποιου άλλου όπου δεν είσαι πολύ σίγουρος για το τι πρέπει να κάνεις». Και διευκρίνισε ότι παρόλο που αυτή τη στιγμή τα supper clubs είναι καυτή τάση στο Λονδίνο, σε άλλες χώρες, όπως η Κούβα και η Αργεντινή, είναι συνηθισμένο φαινόμενο εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: Reuters
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v