Ιταλική πόλη απαγορεύει τις μίνι φούστες

Στροφή στην «σφιχτή» ηθική ετοιμάζει για την πόλη του ο δήμαρχος της Castellammare di Stabia, ιταλικού θέρετρου, απειλώντας με πρόστιμα όσες γυναίκες κυκλοφορούν με μίνι φούστες και χαμηλοκάβαλα τζιν.
Ιταλική πόλη απαγορεύει τις μίνι φούστες
Σήμερα εξετάζει το δημοτικό συμβούλιο της πόλης Castellammare di Stabia τις προτάσεις που προτείνει με θέρμη ο δήμαρχος της. Τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν την –όχι και τόσο εκσυγχρονιστική- απαγόρευση των άσεμνων ρούχων και εν γένει της ανήθικης συμπεριφοράς.

Ο δήμαρχος της μικρής ιταλικής πόλης, Luigi Bobbio, δηλώνει έτοιμος να βάλει τους δημότες του στον σωστό δρόμο, για να ανακτηθεί, όπως επεσήμανε «η αστική αξιοπρέπεια και η καλύτερη συνύπαρξη των πολιτών».

Ο δρόμος που χαράζει ο δήμαρχος Bobbio είναι σπαρμένος από απαγορεύσεις και πρόστιμα: Δεν επιτρέπονται οι μίνι φούστες, τα χαμηλοκάβαλα παντελόνια και κάθε άσεμνο ένδυμα. Απαγορεύονται επίσης οι βλασφημίες, το ποδόσφαιρο σε δημόσια μέρη και η ηλιοθεραπεία- κάτι που εγείρει περισσότερα ερωτήματα για τα σχέδια και την ψυχική υγεία του δημάρχου, αν αναλογιστεί κανείς πως η Castellammare di Stabia είναι παραθαλάσσια πόλη.

Ο κεντροδεξιός δήμαρχος δήλωσε πως επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο «τους άτακτους, τους ανυπάκουους και τα “κακά παιδιά”». Η περίπτωση της πόλης, που βρίσκεται στην περιοχή της Νάπολης, στην νότια Ιταλία, είναι άλλη μία έκφανση της εκτεταμένης δικαιοδοσίας με την οποία ενίσχυσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι τις δημοτικές αρχές της γειτονικής χώρας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του εγκλήματος και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς.

Αν περάσουν τα μέτρα που προτείνει ο Bobbio και καλοδέχεται η τοπική εκκλησιαστική ηγεσία, το νέο dress code της πόλης θα είναι αρκετά αυστηρό: από 25 ως 500 ευρώ πρόστιμο θα αναγκάζονται να πληρώνουν οι γυναίκες που θα επιδεικνύουν τα κάλλη τους σε δημόσια θέα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας στης οποίας τα χέρια έπεσαν τα έγγραφα με τα μέτρα.

Ανάλογες απαγορεύσεις έχουν υπάρξει σε αφρικανικές χώρες, όπως η Ουγκάντα και η Κένυα. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που ευρωπαϊκή πόλη αντιμετωπίζει τέτοιο ενδεχόμενο. Μάταια θα αναζητήσουν, μάλλον, οι περίφημοι Ιταλοί σχεδιαστές πελατεία στην περιοχή της Castellammare di Stabia, καθώς η πώληση σέξι ενδυμάτων θα αποτελεί «αμαρτία» και οι Ιταλίδες της περιοχής θα περάσουν την δική τους «Κατοχή» εξαιτίας των απαγορευμένων ειδών.

Εσείς, θα μπορούσατε να φανταστείτε την καθημερινότητα χωρίς γυναίκες με μίνι φούστες και φορέματα, χωρίς ηλιοθεραπεία στις ελληνικές παραλίες και χωρίς άνδρες να «κλοτσούν το τόπι»; Καταθλιπτικό δεν ακούγεται; Πείτε μας την γνώμη σας και αφήστε τα σχόλιά σας στο κάτω μέρος του δημοσιεύματος.

Πηγή: bbc.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v