Τι να κάνω για να με ερωτευτεί;

Θαυματουργές «συνταγές» για να σας ερωτευτεί δεν υπάρχουν. Μπορείτε όμως να αυξήσετε τις πιθανότητές σας ακολουθώντας ορισμένες βασικές συμβουλές και να κερδίσετε επάξια μια θέση στην καρδιά του/της.
Τι να κάνω για να με ερωτευτεί;
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Συζητήσεις, αναλύσεις, βιβλία, ταινίες, τραγούδια με αφετηρία των έρωτα και όμως, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να απαντήσει στο... θεμελιώδες ερώτημα «Τι πρέπει να κάνω για να με ερωτευτεί;». Για αυτό μάλλον δεχόμαστε καθημερινά δεκάδες ερωτήσεις από τους αναγνώστες μας στο Sex και Σχέσεις γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα

Πιθανώς να σας απογοητεύσουμε, αλλά τουλάχιστον θα είμαστε ειλικρινείς: Συνταγές και θαυματουργές πατέντες για τον έρωτα δεν υπάρχουν. Την αποδοχή αυτή στηρίζουν τόσο η επιστημονική κοινότητα, όσο και εκατομμύρια κόσμου που είδαν και απόειδαν για να καταφέρουν να προσεγγίσουν το αντικείμενο του πόθου τους με την βοήθεια συμβουλών από «ειδικούς», δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μην απογοητεύεστε όμως. Μπορείτε τουλάχιστον να αυξήσετε τις πιθανότητες να νιώσει κάτι παραπάνω για εσάς και να «κολλήσει», ακολουθώντας ορισμένες βασικές – και διαχρονικές – συμβουλές, οι οποίες υπό ορισμένες συνθήκες μπορούν να σας βοηθήσουν. Ποιες είναι αυτές;

Tips για επίδοξους Don Juan

*Ακούστε την. Μπορεί να σας φανούν βαρετά τα όσα λέει, αλλά οι γυναίκες συνήθως εκτιμούν αρκετά αυτούς που είναι ανοιχτοί στο να ακούσουν τα "προβλήματά" τους και διατίθενται να δώσουν λύσεις σε αυτά. Παρακολουθήστε την με προσοχή και προσπαθήστε να τις δώσετε χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσει το πρόβλημά της. Αν όντως σας ενδιαφέρει αυτή η γυναίκα, θα πρέπει να αναπτυχθεί μεταξύ σας μια σχέση οικειότητας και εμπιστοσύνης.

* Κάντε της κομπλιμέντα. Μπορεί τα «είχε κέφια ο Θεός όταν σε έπλασε» και «ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου;» να της προκαλέσουν ναυτία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να της κάνετε ένα σεμνό κομπλιμέντο που θα της αρέσει, πάντα με μέτρο. Αν π.χ. στο πρώτο ραντεβού έχει στολιστεί υπερβολικά, πείτε της κάτι που θα την κολακέψει και το κυριότερο θα δείξει ότι έχετε συνειδητοποιήσει πόσο χρόνο σπατάλησε για να προετοιμαστεί.

* Κοιτάξτε την στα μάτια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να μιλάς σε κάποιον και αυτός να αγναντεύει το άπειρο. Χωρίς να «καρφωθείτε» πάνω της, επικεντρωθείτε στα μάτια της δείχνοντας ενδιαφέρον σε αυτά που έχει να σας πει (βλ. παραπάνω).

* Κάντε την να γελάσει. Οι γυναίκες εκτιμούν αφάνταστα και ενίοτε ερωτεύονται όσους τις κάνουν να περνούν καλά και να γελάνε- ακόμα και αν οι τελευταίοι δεν διαθέτουν και την καλύτερη εξωτερική εμφάνιση. Χωρίς να γίνετε Καραγκιόζης, επιστρατέυστε όσα αποθέματα χιούμορ έχετε – αν έχετε – και κάντε την να νιώσει άνετα και ευχάριστα μαζί σας. Αν πάλι δεν έχετε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Είναι προτιμότερο από το να καταλήξετε να της λέτε την μία κρυάδα μετά την άλλη.

* Η ευγένεια είναι το παν. Δείξτε της ότι έχετε τρόπους και αγωγή, με οποιαδήποτε αφορμή. Από το να της πάρετε λουλούδια στο πρώτο ραντεβού, μέχρι να την περιμένετε να μπει στο σπίτι ή να της τραβήξετε την καρέκλα για να κάτσει. Εξυπακούεται επίσης, ότι στο πρώτο ραντεβού θα κεράσετε εσείς και δεν θα της ζητήσετε να δώσει τα μισά. Μπορείτε αν θέλετε να της πάρετε λουλούδια, αλλά μεταξύ μας αυτό θα εξαρτηθεί και από το ποια γυναίκα έχετε απέναντί σας.
 
* Φροντίστε τον εαυτό σας. Θα ακουστεί ρηχό, αλλά η εμφάνιση μετράει. Για την ακρίβεια είναι η πρώτη εντύπωση που δίνετε σε αυτόν που βρίσκεται απέναντί σας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να είναι προσεγμένη. Ξυριστείτε, κόψτε τα νύχια σας, ντυθείτε κομψά και ασχοληθείτε γενικότερα με την βελτίωση της εμφάνισής σας και ό,τι αυτό συνεπάγεται: γυμναστήριο, διατροφή, υγιεινός τρόπος ζωής.

* Αφήστε την να σας κυνηγήσει. Το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι περισσότεροι άνδρες όταν γνωρίζουν μια ελκυστική κοπέλα είναι ότι σκέφτονται αρκετές φορές ανάποδα. Αποφασίζουν βιαστικά ότι η συγκεκριμένη κοπέλα είναι αυτό που ζητάνε και ξεκινούν έναν «αγώνα» για να την κερδίσουν, με αποτέλεσμα εκείνη όπου... φύγει φύγει. Την επόμενη φορά που θα γνωρίσετε μια κοπέλα που σας έλκει, δείτε το όλο θέμα διαφορετικά. Μήπως ΕΣΕΙΣ είστε αυτός που ΕΚΕΙΝΗ ζητάει; Αποφύγετε την υπερβολική επικοινωνία για τις επόμενες ημέρες και δείτε πως αντιδρά. 
 
Tips για επίδοξες Ιουλιέτες

* Να είστε ο εαυτός σας. Σίγουρα θα την έχετε ακούσει αρκετές φορές, πιθανώς να την σνομπάρετε κιόλας, αλλά η συγκεκριμένη συμβουλή είναι από τις βασικότερες ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες που έχετε να σας ερωτευτεί. Αν του αρέσετε για κάτι, τότε αυτό ας είναι ο ιδιαίτερος χαρακτήρας σας ή το μυαλό σας και όχι η «μάσκα» που φοράτε όταν βγαίνετε μαζί του. Το πιο πιθανό είναι να το καταλάβει αμέσως ότι προσποιείστε, όταν βαρεθείτε να το παίζετε η τέλεια γυναίκα και ξαναγίνετε ο εαυτός σας – και να απομακρυνθεί μια και καλή από εσάς.

* Αποκτήστε αυτοπεποίθηση. Το να είστε απλά ο εαυτός σας δεν θα σας βοηθήσει σε πολλά. Οι περισσότερες γυναίκες που μένουν στο... ράφι είναι λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Ακόμα και αν δεν είστε το νέο top model, η ισχυρή αυτοπεποίθηση μπορεί να σας ανεβάσει πολύ ψηλά στα μάτια του. Είστε ντροπαλή; Κανένα απολύτως πρόβλημα. Βρείτε τα θετικά στοιχεία του χαρακτήρα σας ή της εμφάνισής σας και «πουλήστε» τον εαυτό σας με βάση αυτά. Π. χ. σας έχουν πει ότι έχετε φοβερή αίσθηση του χιούμορ; Χρησιμοποιήστε το προς όφελός σας. Εκφραστικά μάτια; Το ίδιο. Και ούτω καθ’ εξής.

* Γίνετε φιλική, χαμογελάστε και κάντε του κομπλιμέντα. Ό,τι ισχύει για τις γυναίκες στον συγκεκριμένο τομέα, ισχύει και για τους άνδρες. Ποιος θα μπορούσε να αντισταθεί σε ένα φιλικό και χαμογελαστό πρόσωπο που θα τον κάνει να νιώθει άνεση και χαρά; Ξεπεράστε τους «κανόνες» που λένε ότι μόνο οι άνδρες κάνουν κομπλιμέντα και ανεβάστε του την αυτοπεποίθηση λέγοντάς του πόσο όμορφος είναι.
 
Αφενός θα τον εκπλήξετε – αρκεί να μην είστε υπερβολική – αφετέρου θα καταλάβει ότι ενδιαφέρεστε για αυτόν. Όπως μάλιστα, είχε πει ο γάλος συγγραφέας Jean Giraudoux: «Όταν βλέπεις μια γυναίκα να περιστοιχίζεται όπου κι αν πάει από άντρες που την θαυμάζουν, δεν είναι επειδή την θεωρούν ωραία, αλλά επειδή τους είπε ότι είναι όμορφοι».

* Ζητήστε ανδρική συμβουλή. Δεν υπάρχει καλύτερος γνώστης ενός άνδρα από έναν... άνδρα. Μπορεί να μην είναι όλοι οι άνδρες ίδιοι, αλλά ρωτώντας τους φίλους σας τι τους αρέσει και τι όχι σε μια γυναίκα ή τα λάθη που κάνουν οι γυναίκες και τους ξενερώνουν, θα συγκεντρώσετε αρκετές και χρήσιμες πληροφορίες για το πώς να προσεγγίσετε τον διακαή σας πόθο. Δοκιμάστε το.

* Παίξτε το δύσκολη. Κανόνας απαράβατος για να τον κάνετε να τρέξει από πίσω σας – αν φυσικά ενδιαφέρεται έστω και ελάχιστα για εσάς – είναι να τον κάνετε να ζηλέψει. Προσοχή όμως. Αυτό θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μην καταλάβει ότι το κάνετε επίτηδες. Για παράδειγμα, δεν είναι ανάγκη να απαντάτε αμέσως στα μηνύματά του, ούτε να του στείλετε αμέσως μετά μήνυμα στο κινητό μετά από ένα ραντεβού. Βγείτε και με άλλους άνδρες, κάντε την ζωή σας και αφήστε τον να νομίσει ότι έχετε πολλούς... θαυμαστές. Οι άνδρες, όπως και οι γυναίκες, είναι ανταγωνιστικά όντα, οπότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνει τα πάντα για να σας κερδίσει – και τότε τον έχετε του χεριού σας.

* Μάθετε τα πάντα για αυτόν. Για να τον κερδίσετε θα πρέπει να μπείτε πρώτα στο μυαλό του και να μάθετε πως σκέφτεται. Ρωτήστε άτομα που τον ξέρουν καλά, για να μάθετε τι του αρέσει και τι όχι. Μήπως έχετε κοινά ενδιαφέροντα; Μπορεί για παράδειγμα, να ακούτε την ίδια μουσική, να σας αρέσει ο ίδιος σκηνοθέτης ή ακόμα και το ίδιο... cocktail.

Εκμεταλλευτείτε προς όφελός σας αυτές τις πληροφορίες και στην επόμενη συνάντησή σας μιλήστε του για τον σκηνοθέτη, προσκαλέστε τον σπίτι να δείτε ταινίες του ή βγείτε σε κάποιο cocktail bar και παραγγείλετε το αγαπημένο του cocktail. Οι άνδρες «κολλάνε» με λεπτομέρειες όπως οι παραπάνω και αυτό με τις κατάλληλες κινήσεις μπορεί να βγει προς όφελός σας. 

Δεν «έπιασε» καμία από τις παραπάνω συμβουλές; Μην σας απασχολεί. Προφανώς το συγκεκριμένο άτομο δεν είναι για εσάς, οπότε... πάμε παρακάτω!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v