Σεξ vs. κρίση σημειώσατε... 2

Ένας στους δύο Έλληνες καταφεύγει στον αυνανισμό για την εκτόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας, ενώ τα ποσοστά των σεξουαλικών δυσλειτουργιών έχουν τριπλασιαστεί το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου.
Σεξ vs. κρίση σημειώσατε... 2
Εκτός όλων των άλλων, η κρίση επηρεάζει και τη σεξουαλική μας ζωή, σύμφωνα με τα πορίσματα έρευνας που διεξήγαγαν η Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Το φαινόμενο, μάλιστα, είναι πρωτόγνωρο, αφού αντίστοιχες έρευνες στο παρελθόν σπάνια κατέληγαν σε παρόμοια ευρήματα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ΑΠΕ, οι σεξουαλικές δυσλειτουργίες αποδίδονται στο γεγονός ότι έχει τραυματιστεί η συνολική ερωτική φαντασίωση των Ελλήνων ανδρών, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 49% των Ελλήνων ανδρών αυνανίζεται σε καθημερινή βάση τους τελευταίους έξι μήνες, σε αντίθεση με το 26% που το έκανε σε καθημερινή βάση τα προηγούμενα χρόνια.

Η αναστολή της εκσπερμάτωσης, κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, έφτασε από το 4% στο 13% μέσα σε διάστημα έξι μηνών. Οι επιστήμονες αποδίδουν τη δυσλειτουργία σε αισθήματα ενοχής προς τη σύζυγο, αλλά και στο φόβο της απόδοσης σε μία κοινωνία η οποία βάλλεται από κάθε πλευρά, με αποτέλεσμα τα υλικά αγαθά, αλλά και οι απολαβές να μειώνονται συνεχώς.

Η έρευνα, η οποία βασίστηκε στις απαντήσεις 1.100 παντρεμένων ανδρών, ηλικίας 30 έως 45 ετών, έδειξε καθαρά και την έντονη τάση για απιστία, η οποία είναι ολοφάνερη κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Το 49% των παντρεμένων ανδρών δηλώνουν ότι απατούν τις συζύγους τους: το 35% αυτών περιστασιακά και το 13% σε μόνιμη εξωσυζυγική σχέση. Επίσης, αρκετοί είναι αυτοί που αναζητούν ικανοποίηση στον «πληρωμένο έρωτα».

«Αν στον έρωτα αντικατοπτρίζεται η κοινωνία, τότε τα συμπεράσματα της έρευνας είναι άκρως απογοητευτικά», επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης, ουρολόγος-ανδρολόγος Κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποδίδει την απιστία στην αντίδραση του ατόμου σε μια θεσμοθετημένη, αλλά καταρρέουσα αξία, όπως είναι ο γάμος, ιδίως σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπου οι πιέσεις προς το ζευγάρι εντείνονται και πολλαπλασιάζονται.

Η.Κ.
Πηγή: ΑΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v