Πήγαμε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες...

Γιατί μας ιντριγκάρει η αστρολογία; Γιατί θέλουμε να γνωρίζουμε το μέλλον; Πώς βοηθούν τα «ταξίδια» στον εσωτερικό μας κόσμο; Επαγγελματίες του… μεταφυσικού αποκαλύπτουν όσα θέλετε να ρωτήσετε –αλλά φοβάστε.
Πήγαμε σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες...
των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη

Με μέγιστο βαθμό δυσκολίας το 10, το ρεπορτάζ αυτό παίρνει 11. Όχι γιατί είναι δύσκολο να βρει κανείς άτομα που ασχολούνται επαγγελματικά με την αστρολογία, τα ταρό, που δηλώνουν μέντιουμ, θεραπευτές ή που «διαβάζουν» τον καφέ αλλά γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να πειστούν να μιλήσουν δημόσια. Να δείξουν το πρόσωπό τους και να παραδεχθούν ενώπιον του φακού φωτογραφικής κάμερας ότι μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν τον κόσμο που στρέφεται σε αυτούς χάρη στις ικανότητές τους (εντός και εκτός εισαγωγικών).

Σκοπός μας, φυσικά, δεν ήταν να προσβάλλουμε ή να κοροϊδέψουμε κάποιο από τα άτομα από τα οποία ζητήσαμε να μας μιλήσουν. Τηλεφωνήσαμε, όμως, σε κυρίες που ασχολούνται επαγγελματικά με την καφεμαντεία και όταν άκουσαν ότι πρόκειται για δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αρνήθηκαν να μιλήσουν. Άλλες δεν σήκωσαν δεύτερη φορά το τηλέφωνο. Κάποια που στην ιστοσελίδα της δήλωνε μέντιουμ μας ζήτησε αμοιβή προκειμένου να μας μιλήσει. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μόνοι επαγγελματίες μελλοντολόγοι, αριθμολόγοι ή εναλλακτικοί θεραπευτές που δέχτηκαν -με κάποια ίσως επιφύλαξη αρχικά- να μας αποκαλύψουν τι πραγματικά κάνουν και πώς μπορούν να βοηθήσουν έναν άνθρωπο, ήταν άτομα με ανώτερη μόρφωση, τα οποία από την πρώτη στιγμή την συνομιλίας μας ξεκαθάρισαν ότι σκοπός τους είναι να βοηθήσουν, ενώ έκαναν επίκληση στην λογική και τις επιστήμες για να υποστηρίξουν τα επιχειρήματά τους.

Έτσι, ο γνωστός αστρολόγος κ. Πέτρος Κατσαμάκης, ο αριθμολόγος-αστρολόγος κ. Τάκης Τσαρόπουλους και η ενεργειακή θεραπεύτρια κ. Ρέα Κότση, αποκαλύπτουν παρακάτω κάποια μυστικά της -αμφισβητούμενης από πολλούς- τέχνης τους, εξηγούν με ποιον τρόπο μπορεί αυτή να βοηθήσει αμέτρητες πτυχές της ζωής μας και γιατί οι συνεδρίες τους κοστίζουν συνήθως ακριβά. Μας πείθουν; Το μέλλον θα δείξει…

Πέτρος Κατσαμάκης, Αστρολόγος: «Δεν είναι η χρήσιμη η πρόβλεψη στην αστρολογία, αλλά η αυτογνωσία»
Περισσότερες πληροφορίες στο www.heliofoto.gr
Μιλήσαμε με τον γνωστό αστρολόγο Κ. Κατσαμάκη σχετικά με την βοήθεια -ή ακόμα και την θεραπεία- που μπορεί να προσφέρει η αστρολογία στον άνθρωπο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει στην ιστοσελίδα του www.heliofoto.gr: «Η αστρολογία βοηθά μέσω της αυτογνωσίας. Γνωρίζοντας καλύτερα τον εαυτό μας μπορούμε να αποβάλλουμε τα παράσιτα που χρόνια τώρα φορτωνόμαστε μέσα μας. Και το σύνολο του ωροσκοπίου μας μπορεί να δείξει τα πάντα σχετικά με τον εσωτερικό μας κόσμο.» Έχει, δηλαδή, η αστρολογία επιστημονικό υπόβαθρο; «Και βέβαια έχει, την Στατιστική, την Παρατήρηση». Με γνώσεις πάνω σε αυτά αλλά και πολυετή εκπαίδευση πάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου ο κ. Κατσαμάκης επιδιώκει όχι να δείξει στον ενδιαφερόμενο το μέλλον, όπως οι περισσότεροι αστρολόγοι υπόσχονται, αλλά να τον κάνει να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα του, τι είναι αυτό που βάζει εμπόδια στην ζωή του, γιατί δε μπορεί να είναι με το άτομο που αγαπάει, γιατί η δουλειά του δεν πάει καλά…

Δεν θα προβλέψετε, δηλαδή, για το άτομο που θα σας επισκεφθεί, το μέλλον αν σας το ζητήσει;, τον ρωτάμε. «Δε νομίζω ότι χρειάζεται κάποιος να ξέρει το μέλλον, ότι π.χ. θα του συμβεί κάτι κακό ή καλό. Η φανέρωση της αλήθειας δεν είναι για εμένα το ζητούμενο, γιατί η αλήθεια μπορεί να σοκάρει και να δημιουργήσει φόβο. Ο φόβος δεν εξελίσσει τον άνθρωπο. Αντίθετα τον κάνει πιόνι σε ένα παιχνίδι εξουσίας μεταξύ αυτού και του αστρολόγου, σε ένα παιχνίδι εξάρτησης. Η αγάπη είναι αυτό που εξελίσσει και αυτό επιδιώκω να λέω στους πελάτες μου.» Τι ρόλο, όμως, μπορεί να παίξει η τύχη; «Η τύχη παίζει ρόλο όσο ακόμα είμαστε μικροί και αποφασίζουν άλλοι για εμάς. Όταν, όμως, μεγαλώνουμε δεν αναλαμβάνει η τύχη την ζωή μας. Πιστεύω ότι κατά 90% ρόλο στην ζωή μας παίζει η δική μας ελεύθερη βούληση.»

Οι συζητήσεις που κατά καιρούς κάνουμε με τους γύρω μας περί ζωδίων μαρτυρούν πως η αστρολογία ενδιαφέρει περισσότερο τις γυναίκες. Ο κ. Κατσαμάκης, ωστόσο, υποστηρίζει πως το ποσοστό των ανδρών και γυναικών πελατών του είναι σχεδόν το ίδιο. Και πόσο κοστίζει να επισκεφθεί κανείς τον κ. Κατσαμάκη στον χώρο του; Η μία ώρα συνεδρίας κοστίζει 120 ευρώ και η μισή ώρα 60 ευρώ.

Τάκης Τσαρόπουλος, Αριθμολόγος - Αναλυτής Ταρώ - Αστρολόγος - Ιστορικός Αναδρομέας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Αριθμολογικής, Αστρολογικής και Ταρωσοφικής Εταιρίας: «Καθ’ ύλην αρμόδιος είναι αυτός που έχει τη ζωή στα χέρια του»
Περισσότερες πληροφορίες στο www.tsaros.gr
Με σπουδές, μεταξύ άλλων, κοινωνιολογίας, αριθμολογίας και αστρολογίας, ο κ. Τσαρόπουλος εξασκεί το επάγγελμα –τις τέχνες, όπως προτιμά να τις ονομάζει ο ίδιος, της αριθμολογίας, της αστρολογίας και της ανάλυσης ταρώ– στην Αθήνα από το 1983. «Οι τέχνες αυτές», μας λέει, «είναι αρχαιότατες, αλλά διαδόθηκαν ευρέως από τον Πτολεμαίο, τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Κανένας, όμως, από όλους αυτούς τους κλάδους δεν είναι πανάκεια. Βλέπουμε κάποιες προδιαθέσεις που έχει το άτομο, κυρίως μέσω της αστρολογίας και της αριθμολογίας, και μέσω των ταρώ γίνεται η πρόβλεψη. Μια πρόβλεψη που έχει καθαρά συμβουλευτικό χαρακτήρα», τονίζει, καθώς «ο καθ’ ύλην αρμόδιος είναι αυτός που έχει τη ζωή στα χέρια του, αυτός που βούλεται.»

Δεν είναι, δηλαδή, γραμμένο το μέλλον; «Είναι, κατά 50%» υποστηρίζει ο κ. Τσαρόπουλος. «Το 50% είναι γεγονότα αναπόφευκτα, τα οποία θα συμβούν –ένα από αυτά είναι ο θάνατος– και τα υπόλοιπα είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης βούλησης. Το αν θα παντρευτείτε μία, καμία ή εικοσιμία φορές δεν είναι πουθενά γραμμένο. Είναι, όμως, με σαφήνεια καθορισμένο ότι θα γνωρίσετε τον Γιώργο, τον Κώστα, την Ευτέρπη, τη Νανά… Το πώς θα εξελιχθούν αυτές οι «συναντήσεις» είναι πια ελεύθερη βούληση. Στη μεταφυσική έρευνα λέμε ότι αυτά είναι καρμικά συναπαντήματα, «χρέη» από άλλες ζωές, κύκλοι που κλείνουν, είτε θετικά είτε αρνητικά».

Στεκόμαστε στην αναφορά του σε προηγούμενες ζωές, για να τον ρωτήσουμε για τη λιγότερο συνηθισμένη από τις τέχνες που εξασκεί, τις αναδρομές, όπως τις ονομάζει, σε προηγούμενες ζωές. «Ουσιαστικά εμείς σήμερα επανανακαλύπτουμε την παλινδρόμηση σε προηγούμενες ζωές, τη μετενσάρκωση –και όχι μετεμψύχωση, η οποία είναι λανθασμένος όρος καθότι η ψυχή δεν αλλάζει– που για τους αρχαίους πολιτισμούς των Ινδών, των Κινέζων, ακόμη και των Εβραίων και των Ελλήνων, ήταν κοινή γνώση» εξηγεί.

«Η αναδρομή σήμερα γίνεται μέσω βαθιάς χαλάρωσης, και όχι με υπνωτισμό, ο οποίος εφαρμοζόταν παλαιότερα, αλλά αποδείχθηκε επικίνδυνος. Με τη σύγχρονη μέθοδο, ένα κομμάτι του εαυτού βρίσκεται στο παρόν και ένα άλλο «ταξιδεύει». Η αναδρομή χωρίζεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη είναι ένα προκαταρκτικό ραντεβού, όπου αναλύουμε τα γιατί, πώς, τι θα συμβεί, τι θα έχουμε να περιμένουμε κλπ, και στο δεύτερο ραντεβού, μετά από 3-4 μέρες, προχωράμε στην αναδρομή. Εγώ είμαι ιστορικός αναδρομέας, δεν είμαι θεραπευτής. Οι αναδρομές χρησιμοποιούνται συχνά και για θεραπευτικούς σκοπούς –για αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, διακοπή του καπνίσματος κλπ. Ιστορικός αναδρομέας σημαίνει ότι πάμε πίσω για να βιώσουμε, ιστορικά και μόνο, κάποια πράγματα. Χρησιμοποιούμε, δηλαδή, την αναδρομή ως εργαλείο. Δε δίνει λύσεις». Και η τιμή του «ταξιδιού»; «150 ευρώ, και για τις δύο συναντήσεις» μας λέει.

Γυρίζοντας και πάλι την κουβέντα στα ταρώ, και στην ιδιότητά τους να προβλέπουν το μέλλον και να συμβουλεύουν, θυμάται την περίπτωση μιας πελάτισσας, η οποία διαμαρτυρήθηκε ότι έφερε στο μυαλό της κάποιο πρόσωπο που δεν υπήρχε, και όμως πήρε απαντήσεις. «Τα ταρώ είναι ένα computer, πολύ εξελιγμένο, που μας απαντά με σαφήνεια, ανάλογα με τα στοιχεία με τα οποία θα το τροφοδοτήσουμε. Αν η ερώτηση είναι λάθος, λάθος αποτέλεσμα θα πάρουμε. Η εξυπνάδα είναι να θέσουμε την ερώτηση με σαφήνεια. Και να είστε σίγουρη ότι τα ταρώ δίνουν απαντήσεις.»

Τον ρωτάμε για τους πελάτες του, περιμένοντας να ακούσουμε ότι τον επισκέπτονται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα γυναίκες, και εκπλησσόμαστε όταν μας λέει πως η αναλογία είναι «στα είκοσι άτομα, δεκατέσσερις γυναίκες, έξι άνδρες». Όσον αφορά τις ηλικίες, σπεύδει να διευκρινίσει ότι δε δέχεται άτομα κάτω των 21 ετών, γιατί «δε θέλω να υπάρξουν παρανοήσεις. Το παιδί που δεν είναι ακόμα σε θέση να κρίνει, είναι πολύ πιθανό να εκλάβει κάτι στραβά».

Η σημαντικότερη αλλαγή που έχει παρατηρήσει στα είκοσι πέντε συναπτά χρόνια που εργάζεται έχει να κάνει με τα θέματα που τους απασχολούν: «μέχρι το 2000 περίπου η δημοφιλέστερη ερώτηση είχε να κάνει με αισθηματικά: πώς θα πάει ο γάμος, ο αρραβώνας, η σχέση κλπ.» εξηγεί. «Από το 2005 και μετά αυτό άλλαξε δραματικά: η συντριπτική πλειοψηφία ρωτούσε «πώς θα πάει η δουλειά μου;». Και δυστυχώς από το 2009 και μετά έχει αλλάξει ακόμα και αυτό το ερώτημα με ένα άλλο, ακόμη πιο δραματικό: «θα βρω δουλειά;».

«Προσπαθούμε να κρατάμε μια χαμηλή τιμή» λέει, κλείνοντας τη συζήτηση, «η οποία είναι 50 ευρώ για ένα απλό ραντεβού για ταρώ, ή 80 ευρώ για το πλήρες ραντεβού, που περιλαμβάνει αριθμολογία, αστρολογία και ταρώ. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται και το ΦΠΑ, 19%. Όταν ο άλλος έρχεται για να σε ρωτήσει αν θα βρει δουλειά δεν μπορείς να του ζητήσεις περισσότερα.»

Ρέα Walker Κότση, Ολιστική θεραπεύτρια ενεργειακής εξισορρόπησης: «Αναζητήστε τον εαυτό σας –μην ζείτε μέσα στον φόβο»
Περισσότερες πληροφορίες στο unify-light-healing.com
Η κ. Κότση ξεκίνησε τις αναζητήσεις της στην μεταφυσική και την ενεργειακή θεραπεία από τα δεκαέξι της, καθώς, όπως μας λέει «ήθελα να βοηθήσω». Έτσι, αφού ασχολήθηκε με το massage, το shiatsu, την ρεφλεξολογία και το ρέϊκι αποφάσισε να σπουδάσει ψυχολογία και να πάρει το πτυχία της ψυχοθεραπεύτριας. Κι όμως, κάτι της έλειπε. «Ο κάθε άνθρωπος αποτελείται από τέσσερα πεδία: Είναι σώμα – συναίσθημα – νους – πνεύμα. Η ψυχοθεραπεία έχει να κάνει κυρίως με το πνεύμα, εγώ όμως αναζητούσα μία μέθοδο που να τα συνδυάζει όλα που να μην εξισορροπεί μόνο τον άνθρωπο αλλά και να τον θεραπεύει». Έτσι έγινε ολιστική θεραπεύτρια.

Η κουβέντα μας μπήκε πολύ νωρίτερα από όσο υπολογίζαμε στα «βαθιά». Η κ. Κότση μας μίλησε για ένα παιδί που πάσχει από σοβαρά καρδιακά προβλήματα, τα οποία χρίζουν χειρουργείου. Μας εξήγησε, ωστόσο, ότι μπορεί να θεραπευτεί αυτό το παιδί χωρίς εγχείρηση. Αιρετικό; Για να μου αποδείξει ότι ένας θεραπευτής έχει αυτήν την ικανότητα με παρέπεμψε στον νομπελίστα Richard Feynman και την θεωρία του ότι -με απλά λόγια- με την δύναμη του μυαλού μπορούμε να επηρεάσουμε υποατομικά σωματίδια. Έτσι, αν ο θεραπευτής είναι απαλλαγμένος από κάθε εγωισμό και ο θεραπευόμενος από κάθε αντίσταση, μπορεί να πραγματοποιηθεί μία -χαριτολογώντας- «συζήτηση με τα κύτταρα» και τελικά να θεραπευτεί η οποιαδήποτε ασθένεια. «Ακόμα και μία θανατηφόρα ασθένεια;», επιμένω εγώ. «Δεν υπάρχουν ασθένειες που δεν αντιμετωπίζονται» μου απαντά η κ. Κότση και εξηγεί «Είναι επιλογή της ψυχής να φύγει από αυτό το πεδίο. Τα άτομα αρρωσταίνουν γιατί η ψυχή τους έχει τελειώσει.»

Η κουβέντα μας ολοκληρώνεται με μία παραπομπή αυτή τη φορά στον «μεγάλο δάσκαλο», όπως τον ονομάζει η κ. Κότση, Ντίπακ Τσόπρα: «Νομίζετε ότι είστε σωματικά όντα που έχετε δημιουργήσει έναν εγκέφαλο –είστε ενεργειακά όντα που έχετε δημιουργήσει ένα σώμα». Με αυτά τα λόγια η κ. Κότση μας καλεί να απαλλαγούμε από τους φόβους μας και να εκμεταλλευτούμε το δικαίωμά μας να ζούμε ελεύθεροι, ευτυχείς και φωτεινοί. «Όταν βλέπεις ότι μετά από την συνεδρία ένα άτομο ‘ανθίζει’ είναι τέτοια η ικανοποίηση που νιώθεις ώστε σου φεύγει κάθε βάρος, κάθε ψυχοφθόρο συναίσθημα».

Πόσο κοστίζει η συνεδρία με την κ. Κότση; «Εξαρτάται από την περίπτωση του κάθε ατόμου, αλλά συνήθως είναι στα 90 ευρώ. Φυσικά, η κάθε συνεδρία μπορεί να διαρκέσει πολλές ώρες, ενώ γίνονται καλύτερες τιμές στα άτομα που έχουν καταλάβει πόσο βοηθούνται και έρχονται τακτικά.»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v