Walt Disney Family Museum: Η ανθρώπινη πλευρά του Ντίσνεϋ

Ένα μουσείο για τον άνθρωπο πίσω από τον κολοσσό. Ένα μουσείο αφιερωμένο στην ζωή και το έργο του «πατέρα» των κινουμένων σχεδίων. Η ζωή του μεγάλου δημιουργού επανέρχεται ξανά στο προσκήνιο με το Walt Disney Family Museum.
Walt Disney Family Museum: Η ανθρώπινη πλευρά του Ντίσνεϋ
Με σκοπό να αναδείξει τον "άνθρωπο πίσω από την φίρμα" και να εστιάσει στον χαρακτήρα του Γουόλτ Ντίσνεϋ, η The Walt Disney Family Foundation που δημιουργήθηκε το 1995, πρόκειται να ανοίξει αυτόν τον Οκτώβριο το πολυαναμενόμενο Walt Disney Family Museum. Στο μουσείο μεταξύ άλλων θα υπάρχουν τα πρώτα σχέδια του Γουόλτ Ντίσνεϊ, τρέιλερ από τις ταινίες του, σενάρια, η πρωτότυπη μακέτα της Ντίσνεϊλαντ (διαφορετική από την τελική της εικόνα) και πολλά από τα βραβεία Οσκαρ (όπως αυτό για την Χιονάτη και τους Επτά νάνους), με τα οποία ο ίδιος είχε τιμηθεί.

"Το όνομα του πατέρα μου είναι πιθανότατα ένα από τα πιο γνωστά ονόματα παγκοσμίως. Με το εμπορικό σήμα όμως να έχει εξαπλωθεί, η αξία του ως ανθρώπου παραμερίστηκε", λέει η κόρη του και ιδρύτρια του μουσείου Diane Disney Miller. Το μουσείο θα αποτυπώνει την ζωή του μεγάλου δημιουργού από την γέννησή του στο Σικάγο και τα παιδικά του χρόνια στο Μιζούρι μέχρι την μετακίνησή του στην Καλιφόρνια το 1920, όπου παντρεύτηκε και είδε την καριέρα του να απογειώνεται με τον χαρακτήρα του Μίκυ Μάους.

«Πιθανότατα το μεγαλύτερο χάρισμα του παππού μου, χωρίς αμφιβολία, ήταν ότι έφερνε την φαντασία στην ζωή», είπε ο Walter Miller ιδρυτής του Walt Disney Family Foundation. «Δεν έχασε ποτέ του αυτήν την παιδική ανάγκη για διαρκή αναζήτηση».

Σύμφωνα με τον Richard Benefield, διευθυντή του μουσείου, η εταιρεία Walt Disney Co διέθεσε τα αρχεία και τους πόρους της στο ίδρυμα και δάνεισε αρκετά από τα εκθέματα που θα υπάρχουν στο μουσείο.

«Ο Γουόλτ Ντίσνεϋ άγγιζε τους ανθρώπους γιατί ήταν ένας πραγματικός παραμυθάς. Τώρα είναι η σειρά μας να πούμε την ιστορία του και να διηγηθούμε την ζωή του πίσω από το όνομα της εταιρείας. Να τον παρουσιάσουμε σαν ένα απλό ανθρώπινο ον με ένα εξωπραγματικό όραμα.»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v