Έρχεται δημοτολόγιο για σκύλους και γάτες στο Χαλάνδρι

Ο δήμος Χαλανδρίου αποφάσισε την οργάνωση δημοτολογίου για τα δεσποζόμενα γατάκια και σκυλάκια της περιοχής.
Έρχεται δημοτολόγιο για σκύλους και γάτες στο Χαλάνδρι
Ο δήμος Χαλανδρίου προχωρά στην οργάνωση δημοτολογίου για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν την τοποθέτηση 200 μικροτσίπ, στους τετράποδους φίλους των δημοτών του.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 600 ζώα συντροφιάς που ανήκουν σε δημότες Χαλανδρίου, ωστόσο η συλλογή στοιχείων συνεχίζεται προκειμένου να ελεγχθεί παράλληλα κι ο πληθυσμός των αδέσποτων ζώων της ευρύτερης περιοχής του δήμου.

Ο δήμος κάλεσε σχετικά τους κατοίκους του να προχωρήσουν στην κατάθεση του αριθμού ηλεκτρονικής ταυτότητας του ζώου τους (μικροτσίπ)  στην αρμόδια υπηρεσία πρωτοκόλλου προκειμένου να πάρουν έγκριση δράσεις και προγράμματα χρηματοδότησης σχετικά με την ευζωία των τετράποδων κατοίκων.

Από τον Ιανουάριο του 2022, έχουν λάβει περίθαλψη με τη μέριμνα και συμβολή του δήμου, 350 ζώα, από τα οποία τα πιο πολλά ήταν τραυματισμένα λόγω τροχαίων ατυχημάτων, ή υπέφεραν από τρέχουσες ασθένειες. Την ίδια στιγμή, έγιναν 123 στειρώσεις (15 σκυλιά και 108 γάτες), θεραπείες για καλαζάρ και ψώρα, καθώς και αφαιρέσεις όγκων.

Έπειτα η δημοτική αρχή θα βάλει μπρος το σχέδιο χαρτογράφησης των αποικιών γατιών για να οργανωθούν μαζικές στειρώσεις και να αναχαιτισεί ο περαιτέρω πολλαπλασιασμός του πληθυσμού που ζει σε κακές συνθήκες στον δρόμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v