Αυξάνεται στα 80€ το Fuel Pass

Η επιδότηση του Fuel Pass 2 ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ και για τις μηχανές από τα 35 στα 60 ευρώ.
Αυξάνεται στα 80€ το Fuel Pass
Ενισχυμένο θα είναι το νέο Fuel Pass σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, αρκεί βέβαια να μην φτάσει η βενζίνη τα 4 ευρώ το λίτρο.

Η επιδότηση του Fuel Pass 2 ανεβαίνει από τα 45 στα 80 ευρώ λοιπόν και για τις μηχανές από τα 35 στα 60 ευρώ.  Στα νησιά, η επιδότηση θα είναι 100 ευρώ αντί για 55 μέχρι σήμερα.

Πρακτικά η επιδότηση μειώνει τις τιμές κατά 44 λεπτά το λίτρο για 180 λίτρα.

Στο ντίζελ, η ενίσχυση παραμένει 12 λεπτά ανά λίτρο στην πηγή.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση πήρε το τελικό πράσινο φως για την παρέμβαση που θα γίνει τον Ιούλιο στην τιμή του ρεύματος. Παραδέχτηκε ότι τα μέτρα δεν μπορούν να ανακόψουν πλήρως το κύμα ακρίβειας, αλλά μετριάζουν τον αντίκτυπο.

«Όπως έχει συμφωνηθεί με τα συναρμόδια Υπουργεία και κυρίως με το οικονομικό επιτελείο, αυτή θα αφορά τρεις μήνες: τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και θα είναι μια παρέμβαση που θα αφορά τις τιμές και της βενζίνης και του diesel και απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς.

»Κάνουμε όμως και μία ξεχωριστή παρέμβαση για τους αγρότες μας, καθώς επισπεύδεται, για τις αρχές Αυγούστου, η επιστροφή σε αυτούς του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο το οποίο αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022», ανέφερε.

Αναλυτικά οι ρυθμίσεις θα εξειδικευτούν σήμερα στις 15:00, από τον Χρήστο Σταϊκούρα, τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών.

Με πληροφορίες από Euro2day

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v