Aνοίγει σήμερα η πλατφόρμα του power pass

Ανοίγει σήμερα πολυαναμενόμενη πλατφόρμα για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πώς θα κάνεις αίτηση.
Aνοίγει σήμερα η πλατφόρμα του power pass
Πρεμιέρα κάνει σήμερα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιστροφής ποσών έως 600 ευρώ για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, το γνωστό ως Power Pass.

Σημειωτέον, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η υπηρεσία εμφανίζεται ως «μη διαθέσιμη».

Δικαιούχοι θα είναι οι καταναλωτές με κυμαινόμενα τιμολόγια, που πλήρωσαν ρήτρα αναπροσαρμογής από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάιο και η επιδότηση εκτός από την κύρια κατοικία θα αφορά και μισθωμένη κατοικία παιδιών που σπουδάζουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αν ένας καταναλωτής έχει επιπλέον χρεώσεις 600 ευρώ, η επιδότηση θα φτάνει τα 360 ευρώ, αν έχει πληρώσει 800 ευρώ η επιδότηση θα είναι 480 ευρώ χωρίς ωστόσο να ξεπερνά τα 600 ευρώ σε κάθε περίπτωση.

Για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, κάθε αριθμός παροχής ρεύματος, για κάθε μήνα, δηλώνεται από έναν μόνο δικαιούχο. Σε περίπτωση που ένας αριθμός παροχής ρεύματος για κάποιον μήνα τυχόν δηλωθεί από δύο η περισσότερους δικαιούχους, ακολουθείται η διαδικασία καταμερισμού της ενίσχυσης ανά δικαιούχο.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης. Επίσης, σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά παροχή οικιακής χρήσης, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν κατά τον έλεγχο του αιτούντος από τη φορολογική διοίκηση ή άλλο αρμόδιο όργανο ελέγχου, διαπιστωθεί υποβολή ψευδών ή ανακριβών στοιχείων στην αίτηση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, είναι άμεσα απαιτητό το διπλάσιο ποσό της χορηγηθείσας ενίσχυσης.

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει:

• Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

• Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, το μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

• Να διορθώσουν τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους

• Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN)

• Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v