Σιχαμένα πράγματα που όλοι μας κάνουμε

Δεν σε βλέπει κυριολεκτικά κανείς να διαβάζεις αυτό το κείμενο, οπότε σε παρακαλούμε σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου.
Σιχαμένα πράγματα που όλοι μας κάνουμε
Και επειδή ήδη σε βλέπουμε να σηκώνεις το φρύδι με δυσπιστία, όχι. Δεν εννοούμε να σου πέσει κάτι που έτρωγες στο πάτωμα, να το σηκώσεις και να το φας. Αυτά είναι πράγματα που δεν θα ντρεπόσουν να παραδεχτείς μπροστά σε άλλους. Πόσο μάλλον, αν έχεις λίγο καλό timing και λόγο, μπορείς να τα μετατρέψεις σε πολύ αστεία ιστορία.

Εδώ θα μιλήσουμε για καταστάσεις τύπου "Μερικές φορές ελέγχω αυτά που έφτιαξε το έντερό μου το πρωί για να κρίνω την γενικότερη κατάσταση της υγείας μου". Όπως και για καταστάσεις τύπου "Συνήθισα τόσο πολύ να κάνω το παραπάνω, που πλέον δεν μπορώ να τραβήξω καζανάκι αν δεν μελετήσω δύο ολόκληρα λεπτά τα κακά μου". Τέτοιες καταστάσεις. Πράγματα που έχεις κάνει επειδή έπρεπε να τα κάνεις έστω μία φορά, για να δεις τι θα γίνει. Κάποια από αυτά σου έγιναν συνήθειες, κάποια είναι για λίγες φορές και καλές. Και κάποια θες να ξεχάσεις ότι τα έκανες, άρα αυτά κι αν δεν πρόκειται να τα παραδεχτείς ποτέ σε τρίτους.

"Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του κειμένου;", σε ακούμε να ρωτάς, λοιπόν. Να νιώσεις πως δεν είσαι μόνος, είναι η απάντηση. Ή ότι υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που κάνεις εσύ - ελπίζουμε να τα βρεις κι αυτά μέσα στη λίστα.

*Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην μυρίζει τα ρούχα του για να δει αν θέλουν πλύσιμο ή αν έχουν προοπτική για άλλη μια μέρα ταλαιπώριας, αλλά επίσης δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει αναπτύξει σχέση αγάπης με τουλάχιστον μία από τις κακές μυρωδιές του.

*Ωχ, αυτό το παγάκι έπεσε στο πάτωμα. Ας το κλωτσήσω να φύγει κάτω από το ψυγείο και να κάνω ότι δεν συνέβη ποτέ. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό στρώμα λάσπης με την σκόνη, που θα γίνει εστία μικροβίων.

*Το ντελίβερι που μπαίνει στο ψυγείο για την επόμενη μέρα έχει περίπου 96% πιθανότητες να μείνει εκεί για δύο εβδομάδες, μέχρι να γίνει μωβ, άρα και αληθινό πρόβλημα.

*Κάθε πότε αλλάζεις την πετσέτα του μπάνιου σου; Κάθε πότε πιστεύεις ότι θα έπρεπε να την αλλάζεις κανονικά;

*Ο νυχοκόπτης σώζει ζωές, ειδικά όταν μιλάμε για νύχια των ποδιών. Ο νυχοκόπτης όμως μπορεί να δράσει και ως καταπέλτης, και ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείς ένα ξέμπαρκο κομμένο νύχι κάπου στο πάτωμα είναι να περιμένεις κάποια στιγμή να το πατήσεις.

*Μια μεγάλη αγκαλιά για τους ανθρώπους που αγχώνονται και αρχίζουν να δαγκώνουν τα χείλη τους, αλλά όχι με σέξι τρόπο. Με τον τρόπο που ξεφλουδίζεις και τρως τις φλούδες των χειλιών σου.

*Αν η κατάσταση φτάσει στο να αφαιρέσεις μύξα με το χέρι, προφανώς μιλάμε για μύξα που έχει ενδιαφέρον, άρα ποιος θα σε κρίνει που την παρακολουθούσες για τόση ώρα;

*Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για ενδιαφέρουσες τσίμπλες.

*Κινητό στην τουαλέτα δεν είναι επαναστατική αποκάλυψη. Ούτε το "κινητό στη τουαλέτα μέχρι να μουδιάσουν τα πόδια σου". Η αποκάλυψη είναι ότι ούτε ένα από αυτά τα κινητά δεν έφαγαν ένα έστω σκούπισμα με μαντηλάκι μετά.

*Όλοι έχουμε δει ξαφνικά την αντανάκλασή μας μετά από λιώσιμο στο κινητό, είτε σε οθόνη που ξαφνικά έκλεισε, είτε σε εκείνες τις φάσεις που κατά λάθος ανοίγεις την μπροστινή κάμερα. Αυτό που είδαμε ήταν τρομακτικό, αλλά επίσης το αποδεχτήκαμε όλοι σχεδόν αμέσως σαν την πιο αληθινή εκδοχή του εαυτού μας που θα μπορούσε να υπάρξει ποτέ.

*Όταν ήσουν παιδί, κρυβόσουν πίσω από γωνίες για να μην σε πιάσουν οι μεγάλοι, σε ένα παιχνίδι που εκτυλισσόταν 100% μέσα στο μυαλό σου. Η ενήλικη εκδοχή αυτού είναι να βρίσκεις σημεία μέσα στη μέρα για να ξύσεις τον πισινό σου ελεύθερα.

*Έχεις συνειδητοποιήσει ότι ένα καλό μέτρο για να κρίνεις πόσο καίγεσαι για το γκομενάκι που θα έρθει σπίτι σου είναι αν θα καθαρίσεις ακόμα και τα ράφια της βιβλιοθήκης.

*Αν χρησιμοποίησες ένα πιρούνι για ένα φαγητό πριν μία ώρα, μπορείς απλά να το σκουπίσεις με μια χαρτοπετσέτα και να το χρησιμοποιήσεις ξανά. Δεν λέμε ότι είναι υγιεινό, αλλά η ηθική ικανοποίηση ότι δεν ξόδεψες περιττό νερό μπορεί να είναι αρκετή για να νιώσεις καλύτερα.

*Έχεις περάσει μια βδομάδα πίνοντας από το ίδιο μπουκάλι νερό, το οποίο απλά ξαναγέμιζες μόλις τέλειωνε. Όχι, δεν το ξέπλενες ανάμεσα στα γεμίσματα.

*Απλά μέτρα πόσες φορές μέσα στην ημέρα σου βάζεις τα άπλυτα χέρια μέσα στο στόμα σου. Χωρίς καν να το σκέφτεσαι.

*Έχεις φτερνιστεί, έχεις βάλει το χέρι σου μπροστά επειδή είσαι σωστός άνθρωπος, αλλά τώρα το χέρι σου είναι γεμάτο μύξες. Η πιο κοντινή επιφάνεια θα χρησιμοποιηθεί για να καθαριστείς όσο πιο σύντομα μπορείς, και αν το κάνεις αυτό σε δημόσιο χώρο, μόλις σταμάτησες να είσαι τόσο σωστός άνθρωπος. Συγγνώμη που είναι σιχαμένη η μύξα στο χέρι και δεν είχες πάνω σου χαρτομάντηλο. Δεν γίνεται να σκέφτεσαι και 24/7 την ατομική σου ευθύνη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v