10 λόγοι για να πάμε στο φετινό Pride

Το Σάββατο 18 Ιουνίου όλοι οι δρόμοι θα οδηγούν στο Athens Pride 2022. Εμείς σου δίνουμε 10 καλούς λόγους για να βρίσκεσαι εκεί.
10 λόγοι για να πάμε στο φετινό Pride
To Σάββατο 18 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην πλατεία Συντάγματος η πιο πολύχρωμη κι αγαπημένη γιορτή υπερηφάνειας. Το Athens Pride θα ανοίξει τις πύλες του για να υποδεχθεί χιλιάδες αγαπημένα και περήφανα πρόσωπα. Η παρέλαση ξεκινά στις 19:00 κι εμείς σου αραδιάζουμε 10 πολύ καλούς λόγους για να βρίσκεσαι μαζί μας εκεί.

Για το φετινό σύνθημα

Άνευ Όρων είναι το σύνθημα του φετινού Pride καθώς τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι καθολικά και αδιαπραγμάτευτα. Όλα τα άτομα γεννιόμαστε αδιακρίτως ελεύθερα. Έχουμε δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης της προσωπικότητας, στη σωματική ακεραιότητα, στην εκπαίδευση, στον γάμο, στην οικογένεια, στην εργασία και στην ασφάλεια.

Για τη φετινή διακήρυξη που κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.

Αντιγράφουμε από τη φετινή διακήρυξη το σημαντικότερο ίσως κομμάτι της: «Οι ταυτότητές μας, η σωματικότητά μας, έκφραση μας και οι εκφάνσεις τους όμως αφορούν σε όλη τη ζωή μας. Δικαιούμαστε να ζούμε απολαμβάνοντας τα δικαιώματα και εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις που μοιραζόμαστε με τον υπόλοιπο κόσμο. Εμείς και οι οικογένειές μας διεκδικούμε πραγματική ισότητα χωρίς «ναι μεν… αλλά», με ασφάλεια και συμπερίληψη, χωρίς προϋποθέσεις και αστερίσκους. Άνευ Όρων.

Στο φετινό Athens Pride διεκδικούμε και γιορτάζουμε ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ…

Για εκπαίδευση Άνευ Όρων

Για ισότητα στον γάμο και την οικογένεια Άνευ Όρων

Για ασφάλεια Άνευ Όρων

Για συμπερίληψη Άνευ Όρων

Για ζωή Άνευ Όρων».

Για το υπέροχο βιντεάκι που έφτιαξε η ομάδα του Pride



Σε κόνσεπτ του Στάθη Μητρόπουλου και animation του Γιώργου Καραγιώργου το Unconditional κλιπ είναι ένα υπέροχο simulator video game που σε βάζει στο κλίμα του Athens Pride 2022.

Γιατί θα παρουσιάζει ο Γιώργος Καπουτζίδης

Τον Γιώργο τον αγαπάμε πολύ για όλα όσα λέει και πρεσβεύει, ενώ φέτος είναι η χρονιά του μιας και η τηλεοπτική επανεμφάνισή του στη συνδρομητική τηλεόραση του Ant1 με τις Σέρρες αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς.

Helena you are our number one!

Η Έλενα Παπαρίζου θα ξεσηκώσει τη σκηνή του Pride όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν για αυτό φρόντισε να πας από νωρίς ώστε να μην χάσεις λεπτό από το show της.

Ποτέ δεν είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες

Οι Onirama είναι σταθερή αξία, αφού πάντα καταφέρνουν να στήσουν ένα εξαιρετικό show, στο οποίο το κοινό ανταποκρίνεται κουνώντας το κορμί του μέχρι τελικής πτώσεως. Όπως πρέπει δηλαδή.

Τη Μarseaux και τα μάτια σου

Το νέο αστέρι του ελληνικού πενταγράμμου θα εμφανιστεί στο Athens Pride 2022 και είναι βέβαιο ότι θα σε κάνει να θυμάσαι το όνομά της. Ούτε μουσικό φεστιβάλ τέτοιο Line up να δηλώσουμε.

Κατερίνα Βρανά εσύ σούπερ σταρ

Καλά τα τραγούδια κι οι χοροί αλλά ένα stand up comedy special από την μετρ του είδους Κατερίνα Βρανά είναι βέβαιο ότι θα γλυκάνει το χειλάκι μας, σκορπώντας δυνατά γέλια και ενθουσιασμό με το μοναδικό της χιούμορ.

Για τις άπειρες queer εκθέσεις, προβολές και συζητήσεις

Οι εκδηλώσεις είναι κυριολεκτικά αναρίθμητες και φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να διαλέξεις πού να πρωτοπάς αφού καλύπτουν ένα τεράστιο εύρος θεματικών κι ενδιαφερόντων. Το πρόγραμμά τους μπορείς να παρακολουθήσεις εδώ. https://athenspride.eu/athens-pride-events-2022/

Γιατί είναι σημαντικό να ακουστεί η φωνή σου

Last but not least που λένε κι οι Αμερικανοί έρχεται ο βασικότερος λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να πας στο Pride. Αυτός δεν είναι άλλος από το να ακουστεί η φωνή σου, να συνταχθεί με τις υπόλοιπες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους χωρίς ναι μεν αλλά, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ. Έτσι θα δώσεις δύναμη και σε εκείνους που διστάζουν ή φοβούνται να βρεθούν εκεί, κι είναι πιθανό την επόμενη φορά να βρίσκονται μαζί σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v