Βonus θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους κάνουν οικονομία στο ρεύμα

Κόφτη στα air condition, μείωση του φωτισμού στους δρόμους και μπόνους σε όσους καταναλώσουν λιγότερο ρεύμα, ανακοινώνει αύριο η κυβέρνηση.
Βonus θα δώσει η κυβέρνηση σε όσους κάνουν οικονομία στο ρεύμα
Σε εφαρμογή μπαίνει το Σχέδιο Θερμοστάτης, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται εκτός απροόπτου αύριο, από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θόδωρο Σκυλακάκη.

Σύμφωνα με όσα έχουν ήδη γίνει γνωστά, το σχέδιο περιλαμβάνει κόφτη στα air condition αρχικά στα δημόσια κτίρια, και σχετική σύσταση στους ιδιώτες, μειωμένο φωτισμό στους δρόμους και κίνητρα για την μείωση της κατανάλωσης ρεύματος, υπό τη μορφή μπόνους.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, σε πρώτη φάση εξετάζεται να δοθεί αυξημένη χρηματοδότηση στους δημόσιους φορείς που θα μειώσουν την κατανάλωση ρεύματος πάνω από ένα ποσοστό, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Σκέψεις υπάρχουν να επεκταθεί το συγκεκριμένο μέτρο και για ιδιώτες, κάτι που όμως δεν έχει «κλειδώσει» ακόμα.

Αν τελικά περάσει, θα διαπιστώνεται με τον ίδιο τρόπο αν μείωσαν την κατανάλωση του ρεύματος, στην οποία περίπτωση θα βλέπουν αυξημένη την κρατική χρηματοδότηση στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

Σχετικά με τα κλιματιστικά, η σύσταση σε ιδιώτες θα είναι να μην λειτουργούν χαμηλότερα από τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τη μείωση του φωτισμού στους δρόμους, Το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως μόνο από τον περιορισμό κατανάλωσης στους οδικούς φωτισμούς μπορεί να προκύψει εξοικονόμηση 18 έως 20 εκατ. ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v