Τέλος η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από αύριο

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους από αύριο, 1η Ιουνίου, με λίγες μόνο εξαιρέσεις.
Τέλος η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους από αύριο
Μετά από σχεδόν δύο χρόνια καταργείται η υποχρεωτικότητα στη χρήση της μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους από αύριο 1η Ιουνίου. Λίγες μόνο εξαιρέσεις παραμένουν, αν και όπως δήλωσε χτες ο Υπουργός Υγείας, δεν αποκλείεται το μέτρο να επανέλθει από τον Σεπτέμβρη.

Από αύριο Τετάρτη 1/6, λοιπόν, μάσκες θα φοράμε υποχρεωτικά μόνο στα αστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ) και σε νοσοκομεία και χώρους φροντίδας ηλικιωμένων.

Στα υπεραστικά μέσα μαζικής μεταφοράς (ΚΤΕΛ, τραίνα) και στα αεροπλάνα η μάσκα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική. Σχετικά με τα πλοία, εκκρεμεί ακόμα η γνωμοδότηση της Επιτροπής των Λοιμοξιολόγων, που αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα αύριο.

Η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική ούτε σε σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπές εκπαιδευτικές δομές, με την εξαίρεση των εξετάσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι συμμετέχοντες και οι επιβλέποντες θα πρέπει να φορούν μάσκες εντός της αίθουσας. Αυτό ισχύει για όλες τις εξετάσεις (Πανελλήνιες, ενδοσχολικές, πανεπιστημιακές και ξένων γλωσσών).

Παραμένει η σύσταση για χρήση μάσκας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, ειδικά από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως χτες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.400 νέα κρούσματα (σε μόλις 28.655 τεστ), εκ των οποίων το 12,33% ήταν επαναλοιμώξεις, 21 θανάτους και 130 διασωληνωμένους ασθενείς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v