Μέχρι 2,35-2,80 ευρώ το λίτρο η βενζίνη τον Ιούλιο

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για την τιμή της βενζίνης που καλπάζει ανεξέλεγκτη. Λουκέτα σε πολλά βενζινάδικα βλέπουν οι πρατηριούχοι.
Μέχρι 2,35-2,80 ευρώ το λίτρο η βενζίνη τον Ιούλιο
Νομίζεις ότι η βενζίνη έχει αγγίξει τέτοια δυσθεώρητα ύψη που δεν πάει παραπάνω; Θα σε στεναχωρήσει μάλλον ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Γιώργος Ασμάτογλου, που μιλά στο Έθνος για περαιτέρω αυξήσεις που κοντοζυγώνουν, καθώς και για το ενδεχόμενο κλείσιμο πολλών πρατηρίων καυσίμων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μέσα στον Ιούλιο η μέση τιμή της βενζίνης στα αστικά κέντρα να φτάσει τα 2,35 ευρώ το λίτρο και στα νησιά να εκτιναχθεί ακόμα και στα 2,80 ευρώ.

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Ασμάτογλου επισημαίνει ότι παρατηρείται μεγάλη πτώση της κατανάλωσης, η οποία φτάνει ακόμα και στο 30% τις Κυριακές, ενώ τις καθημερινές κινείται μεταξύ του 20%-25% ανάλογα με την ημέρα και βέβαια τις καιρικές συνθήκες.

«Το καλοκαίρι η κατανάλωση αναμένεται να αυξηθεί λίγο, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα φτάσει στα επίπεδα που βρισκόμασταν τα καλοκαίρια προ των lockdown. Σε σχέση με τότε η μείωση της κατανάλωσης φέτος τους μήνες που παίρνει άδεια η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα βρίσκεται στο 25%», λέει ο κ. Ασμάτογλου.

Αυτό σε συνδυασμό με την αύξηση των εξόδων θα έχει ως αποτέλεσμα σειρά λουκέτων σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε ολόκληρη τη χώρα το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του.

«Το πλαφόν που μας επέβαλε το υπουργείο, το οποίο δε θα κρίνω, αν είναι κακό ή κακό, λέει ότι οι βενζινάδες δε θα βγάζουν περισσότερα απ’ όσα έβγαζαν τον Μάιο του 2021. Όμως, από τότε τριπλασιάστηκε η τιμή του ρεύματος, αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός , ενώ τα λειτουργικά μας έξοδα αυξήθηκαν κατά πάνω από 20%. Κάποιοι συνάδελφοι, προκειμένου να αυξήσουν την κατανάλωση, θα προχωρήσουν σε μείωση των τιμών τους, ωστόσο, έτσι η επιχείρησή τους θα πάψει να είναι βιώσιμη και αυτό είναι βέβαιο ότι θα τους οδηγήσει σε λουκέτο. Αυτά θα έχουν ως συνέπεια να οδηγηθεί κόσμος στην ανεργία αλλά και να μειωθούν τα έσοδα του κράτους από τη φορολογία», εξηγεί ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v