Η Γερμανία λέει στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα για μέρες

Να αρχίσουν να αποθηκεύουν τρόφιμα στα σπίτια καλεί η γερμανική κυβέρνηση τον κόσμο, στον απόηχο του πολέμου στην Ουκρανία. Αγχώθηκε κανείς;
Η Γερμανία λέει στους πολίτες να αποθηκεύσουν τρόφιμα για μέρες
Με ψυχραιμία και χωρίς πανικό, η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φάζερ, συμβούλευσε τους Γερμανούς πολίτες να αρχίσουν να αποθηκεύουν προμήθειες για δέκα ημέρες στα σπίτια τους, παρέχοντας μάλιστα και αναλυτική λίστα με συγκεκριμένα τρόφιμα και τις ποσότητες που θα χρειαστούν.

«Εάν το ρεύμα κοπεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι μια προμήθεια έκτακτης ανάγκης» εξήγησε η ίδια, μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τα προβλήματα με τα οποία ίσως έρθει αντιμέτωπη η Ευρώπη.

«Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα ήταν να είναι εφοδιασμένοι με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα», είπε η ίδια, εξηγώντας ότι απαραίτητες προμήθειες για ένα άτομο για 10 ημέρες θεωρούνται οι εξής:

- 10 λίτρα σε νερό και υγρά

- 3,5 κιλά σε σιτηρά/ ψωμί/ πατάτες/ ζυμαρικά/ ρύζι

- 1,5 κιλά κρέας/ ψάρι/ αυγά

Η Γερμανίδα Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται πανικός, καλό είναι όμως ο κόσμος να ξεκινήσει τώρα την σταδιακή δημιουργία αυτών των προμηθειών, έτσι ώστε να αποφευχθούν συνωστισμοί και άδεια ράφια ή ελλείψεις τους προμηθευτές. «Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για δέκα ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε.

«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις –πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου» επισήμανε, ενώ μίλησε επίσης και για τα καταφύγια, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή στη Γερμανία γίνεται η απογραφή τους, με τον αριθμό να φτάνει τα 599. «Υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό να επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά», είπε χαρακτηριστικά.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v