Στη Μύκονο ζητάνε από εργαζόμενους 26.000€ τη σαιζόν για μία γκαρσονιέρα

Στούντιο των 26 τετραγωνικών νοικιάζεται για 12.000 ευρώ τον μήνα, σε απελπισμένους εργαζόμενους που θέλουν να δουλέψουν σαιζόν.
Στη Μύκονο ζητάνε από εργαζόμενους 26.000€ τη σαιζόν για μία γκαρσονιέρα
Αστρονομικά είναι τα ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μύκονο, είτε από μεμονωμένους εργαζόμενους που έρχονται στο νησί των ανέμων για να δουλέψουν σαιζόν, είτε από τις επιχειρήσεις που αναζητούν να νοικιάσουν στέγη προκειμένου να την παρέχουν στους υπαλλήλους που θα προσλάβουν.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να νοικιάζονται «διαμερίσματα» των 28 και των 30 τετραγωνικών μέτρων για 10.000 και 12.000 ευρώ τον μήνα, οδηγώντας εργαζομένους και επιχειρηματίες στην απόγνωση.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα, είναι και αυτός ένας από τους λόγους για τους οποίους οι θέσεις σε ξενοδοχεία και εστίαση δεν καλύπτονται, παρά τις ανάγκες που είναι φέτος αυξημένες.

«Διαμέρισμα 30 τ.μ. στην περιοχή Πλιντρί νοικιάζεται αντί 15.000 ευρώ τη σεζόν. Πρόκειται για ενιαίο χώρο με σαλόνι - υπνοδωμάτιο που μετά βίας μπορεί να φιλοξενήσει δύο άτομα. Παρακάτω εντοπίζουμε ένα διαμέρισμα 40 τ.μ. στη Χώρα με ένα υπνοδωμάτιο να νοικιάζεται, σύμφωνα με την αγγελία, στην τιμή των 12.000 τη σεζόν. Το αντίστοιχο ακίνητο πέρυσι νοικιαζόταν περίπου στη μισή τιμή, όπως αναφέρει μεσίτης του νησιού» λέει χαρακτηριστικά το σχετικό ρεπορτάζ.

Οι εναλλακτικές διαμονής για τους απελπισμένους υπαλλήλους είναι τροχόσπιτα ή κοντέινερ, ενώ «τυχεροί» είναι οι εργοδότες που έχτισαν έως και συγκροτήματα κατοικιών για το εποχικό προσωπικό τους, τα οποία αναμένουν να κάνουν απόσβεση σε σχέση με το να νοίκιαζαν κατοικίες για να στεγαστούν οι εργαζόμενοί τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v