Εξαφάνιση 15χρονης: Συναγερμός για κύκλωμα «lover boys»

«Καμπανάκι» κινδύνου για κορίτσια στην εφηβεία, κρούει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Εξαφάνιση 15χρονης: Συναγερμός για κύκλωμα «lover boys»

Update: Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι εντοπίστηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας και είναι καλά στην υγείας της.

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες στις αρχές με αφορμή την εξαφάνιση της 15χρονης Φωτεινής από το Περιστέρι.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος έκανε δημόσια έκκληση ζητώντας να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν κάτι γιατί, όπως τόνισε, η ανήλικη έχει μπλέξει με ένα επικίνδυνο κύκλωμα, με τα άτομα που το αποτελούν να είναι γνωστά ως «lover boys».

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα έχει γίνει «γάγγραινα» άτομα από επικίνδυνες ομάδες να εγκλωβίζουν έφηβες "με ελκυστικά χαρακτηριστικά".

Εξέφρασε παράλληλα τον εκνευρισμό του για όσους λένε ότι έφυγε «με τη θέλησή της», εξηγώντας ότι πρόκειται για περιπτώσεις ανήλικων κοριτσιών με φυσιολογική ζωή και οικογένεια που εγκλωβίζονται σε μια κατάσταση από τα εν λόγω άτομα, είτε μέσω από τα social media ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, χωρίς να καταλαβαίνουν τι κάνουν εκείνη στη στιγμή.

«Είναι μια επικίνδυνη εξαφάνιση και το λέω γιατί συνήθως δεν βγάζουμε εντολή, αλλά βγαίνει με απόφαση εισαγγελέα. Υποτίθεται ότι έφυγε με την θέληση της, είναι σχετικό όμως. Είναι με κάποιους που είναι επικίνδυνοι. Ξέρουμε ότι αυτά τα κυκλώματα χρησιμοποιούν νέους για διάφορους λόγους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ανέφερε ότι υπήρχε μια κοπέλα στο Χαμόγελο του Παιδιού, που από την εφηβική της ηλικία «είχε μπλέξει με κάτι τέτοιους τύπους που γνώρισε στα social media», με αποτέλεσμα να της κόψουν την πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v