Ιερέας έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο

Μήνυση για χυδαία τρανσφοβική επίθεση κατατέθηκε εναντίον ιερέα στην Καλλιθέα που έβρισε τρανς γυναίκα και την έδιωξε από το συσσίτιο της εκκλησίας.
Ιερέας έδιωξε τρανς γυναίκα από συσσίτιο
Για χυδαία επίθεση ενάντια σε τρανς γυναίκα κατατέθηκε μήνυση από την Red Umbrella Athens εναντίον ιερέα στην Καλλιθέα, ο οποίος όχι μόνο αρνείται το συσσίτιο σε γυναίκα που βρίσκεται σε ανάγκη, αλλά της απευθύνει μάλιστα χυδαίους χαρακτηρισμούς που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά της.

Η γυναίκα «ξεκίνησε να πηγαίνει στο συσσίτιο της ενορίας, τις τελευταίες 15 μέρες, λόγω οικονομικών προβλημάτων. Εκεί της ζητήθηκαν κάποια έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα, λογαριασμός ΔΕΗ & εκκαθαριστικό) προκειμένου να αποδείξει την ευαλωτότητά της» εξηγεί η δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση, Αγγελική Σουγλέ, στο Antivirus Magazine

«Αν και η ίδια έχει κάνει χρήση της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των καθυστερήσεων που δημιούργησε η πανδημία» συνεχίζει η κ. Σουγλέ.

«Όταν, λοιπόν, διαπιστώθηκε η τρανς ταυτότητά της, ο ιερέας ξεκίνησε τις τρανσφοβικές επιθέσεις. Με χυδαίες εκφράσεις όπως “άνδρας με βυζιά”, “πλάσμα του διαβόλου” κ.α., ο ιερέας της αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο συσσίτιο, διώχνοντάς την».

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του AVmag, ο ιερέας έφτασε σε σημείο να επικαλεστεί την Ιερά Σύνοδο, προκειμένου να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του, υποστηρίζοντας ότι η εκκλησία δέχεται τους ομοφυλόφιλους, όχι όμως την αμαρτία, ενώ έφτασε σε σημείο να εκφοβίζει και άλλα άτομα που συμμετείχαν στο συσσίτιο, ώστε να τα αποτρέψει από το να δώσουν φαγητό στην γυναίκα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v