Το Χ θα μπορούν να επιλέγουν ως φύλο στα διαβατήρια οι Αμερικάνοι

Σε μια απόφαση-σταθμό της Ουάσινγκτον, τα trans άτομα θα μπορούν επίσημα να επιλέξουν το «Χ» ως φύλο στο διαβατήριό τους.
Το Χ θα μπορούν να επιλέγουν ως φύλο στα διαβατήρια οι Αμερικάνοι
Ο Λευκός Οίκος και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τίμησαν την Πέμπτη την Ημέρα Transgender Ορατότητας, με μια σημαντική ανακοίνωση.

Όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ θα μπορούν να επιλέξουν το "Χ" ως δείκτη φύλου στην αίτηση διαβατηρίου τους από τις 11 Απριλίου.

«Κάθε Αμερικανός αξίζει την ελευθερία να είναι ο εαυτός του», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος. «Αλλά πάρα πολλοί τρανς Αμερικανοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συστημικά εμπόδια, διακρίσεις και πράξεις βίας».

Ο ορισμός του δείκτη φύλου Χ θα είναι «απροσδιόριστος ή άλλη ταυτότητα φύλου» και θα είναι διαθέσιμος και για άλλα έγγραφα το επόμενο έτος, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει τη θεσμοθέτηση του εν λόγω μέτρου, αναφέροντας ότι θα επέτρεπε στους Αμερικανούς να επιλέγουν μόνοι τους τον δείκτη φύλου μεταξύ "αρσενικού" και "θηλυκού", που σημαίνει ότι οι διεμφυλικοί ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται να παρέχουν ιατρική πιστοποίηση εάν η ταυτότητα φύλου τους δεν ευθυγραμμίζεται με τον δείκτη στο πιστοποιητικό γέννησής τους ή σε άλλα έγγραφα.

Η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε τότε ότι περισσότεροι από 1,2 εκατομμύρια μη δυαδικοί ενήλικες στις ΗΠΑ, συν τα 2 εκατομμύρια τρανς στη χώρα και 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι που γεννήθηκαν ίντερσεξ, θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις αλλαγές.

Οι ΗΠΑ εξέδωσαν το πρώτο τους διαβατήριο με ονομασία φύλου X τον Οκτώβριο στη Dana Zzyym, μια ιντερσεξ κάτοικο του Κολοράντο, στην οποία είχαν προηγουμένως αρνηθεί το διαβατήριο επειδή δεν είχε επιλέξει «άνδρας ή γυναίκα» στην αίτηση.

Πηγή. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v