Στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα - Ένα σελφ τεστ στα σχολεία

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων ενάντια στην πανδημία έρχεται το Σάββατο, εν μέσω 20.000 και πλέον ημερησίων κρουσμάτων.
Στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα - Ένα σελφ τεστ στα σχολεία
Δεκτή έκανε η κυβέρνηση την εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων, παρά τις φωνές που λένε πως «θα την πληρώσουμε ακριβά». 

Έτσι, μετά την χτεσινή ανακοίνωση περί κατάργησης του προστίμου στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, σήμερα ανακοινώθηκε και επίσημα η επιστροφή της πληρότητας στα γήπεδα στο 100%, και η μείωση των self test στα σχολεία, όπου πλέον θα απαιτείται μόνο ένα την εβδομάδα.

Τα δύο αυτά νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από το Σάββατο 26 Μαρτίου, ενώ λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στην υπό έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Εν τω μεταξύ, στη Βουλή κατατέθηκε χτες η τροπολογία που προβλέπει παράταση της αναστολής εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. «Αυτός που επιλέγει να μην είναι εμβολιασμένος, επιλέγει και να μην είναι στο σύστημα. Συνεχίζεται η παράταση της αναστολής. Όσο διαρκεί η πανδημία, αυτοί που θα είναι στο σύστημα υγείας θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Στον αντίποδα, όπως έχει γίνει γνωστό τις τελευταίες μέρες, εξετάζεται και η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, με τον καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη να δηλώνει ότι «από την στιγμή που υπάρχει εξισορρόπηση της πανδημίας και βλέπουμε μια βελτίωση, οι νέοι δεν μπορούν να βρίσκονται πάντα στην ομηρία κάποιων μεγάλων οι οποίοι έχουν αποφασίσει να μην εμβολιαστούν».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v