Πόσο ακριβώς είναι το επίδομα βενζίνης που θα πάρεις

Αναλυτικά τα ποσά των επιδοτήσεων για αυτοκίνητα και μηχανές, αλλά και οι προϋποθέσεις και οι… παγίδες για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα.
Πόσο ακριβώς είναι το επίδομα βενζίνης που θα πάρεις
Μέσα στον Απρίλιο –πιθανότατα το πρώτο δεκαήμερο– θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα των καυσίμων που υποσχέθηκε η κυβέρνηση με αφορμή την πρωτοφανή ανοδική κούρσα που έχουν πάρει οι τιμές της βενζίνης.

Τα κριτήρια είναι εισοδηματικά: Την επιδότηση δικαιούνται όσοι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 30.000 ευρώ τον χρόνο.

Συνολικά, η επιδότηση είναι 40€ και για τους τρεις μήνες (ήτοι περί τα 13€ τον μήνα) για τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας, και 50€ για το ίδιο διάστημα (γύρω στα 16€) για όσους μένουν μόνιμα στα νησιά.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση επιδοτούνται 60 λίτρα καυσίμου τον μήνα, με 22 λεπτά το λίτρο, και στην δεύτερη περίπτωση τα ίδια λίτρα με 28 λεπτά το λίτρο.

Τα παραπάνω ισχύουν για τους κατόχους αυτοκινήτων. Όσοι οδηγούν μηχανάκι ή μηχανή, θα πάρουν 30€ (συνολικά, όλο το τρίμηνο) αν μένουν στην ηπειρωτική Ελλάδα και 35€ αν μένουν σε νησί.

Για την καταβολή της επιδότησης, ο ιδιοκτήτης θα δηλώνει σε ειδική πλατφόρμα που θα φτιαχτεί στο gov.gr το όχημα για το οποίο λαμβάνει την ενίσχυση. Κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει ένα μόνο όχημα, και κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί από έναν μόνο πολίτη. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα να είναι σε κυκλοφορία (να μην έχουν δηλαδή κατατεθεί οι πινακίδες του) και να είναι ασφαλισμένο.

Η επιδότηση θα δοθεί με την μορφή ηλεκτρονικής κάρτας, στα πρότυπα του freedom pass, η οποία θα επιδεικνύεται στα πρατήρια βενζίνης. Για όσους δεν έχουν δυνατότητα χρήσης smartphone, προβλέπεται κατάθεση του αντίστοιχου ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v