Ρωσίδα δημοσιογράφος σηκώνει πανό «Σταματήστε τον Πόλεμο - Μην τους πιστεύετε»

Η ηρωίδα της ημέρας σηκώνει πανό στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ρώσικου καναλιού που εργάζεται, για να πει «παιδιά, σας λένε ψέματα».
Ρωσίδα δημοσιογράφος σηκώνει πανό «Σταματήστε τον Πόλεμο - Μην τους πιστεύετε»
Την ώρα που η εκφωνήτρια των ειδήσεων του ρωσικού καναλιού Channel One μιλάει για τη γνωστή πλέον «ειδική επιχείρηση» και την «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας, όπως θέτει εδώ και 17 μέρες τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας η επίσημη γραμμή της ρωσικής κυβέρνησης, η δημοσιογράφος Mαρίνα Οφσγιαννικόβα μπαίνει στο πλάνο και σηκώνει πανό που γράφει «Όχι στον πόλεμο, σταματήστε τον πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα, εδώ σας λένε ψέματα».

Φυσικά, το κανάλι γυρνά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα σε μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα, και η εικόνα εξαφανίζεται. Η Μαρίνα Οφσγιαννικόβα κρατείται αυτή τη στιγμή σε αστυνομικό τμήμα της Μόσχας, και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι 15 χρόνια. Όμως η διαμαρτυρία της καταφέρνει να ακουστεί –ξεπερνώντας μάλιστα τα σύνορα της χώρας της, καθώς η είδηση κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου.

Λίγο αργότερα, η ανθρωπιστική οργάνωση OVD-Info εξέδωσε ένα μαγνητοσκοπημένο βίντεο της Οβσγιαννίκοβα, στο οποίο ανέφερε:

«Δυστυχώς, για πολλά χρόνια, εργάστηκα στο Channel One και δούλευα στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου, ντρέπομαι πολύ για αυτό αυτή τη στιγμή. Ντρέπομαι που έλεγα ψέματα από την οθόνη της τηλεόρασης. Ντρέπομαι που επέτρεψα τη μετατροπή του ρωσικού λαού σε ζόμπι. Ήμασταν σιωπηλοί το 2014 όταν αυτό μόλις ξεκινούσε. Δεν βγήκαμε να διαδηλώσουμε όταν το Κρεμλίνο δηλητηρίασε τον Αλεξέι Ναβάλνι.

»Απλώς παρακολουθούμε σιωπηλά αυτό το απάνθρωπο καθεστώς. Και τώρα όλος ο κόσμος έχει απομακρυνθεί από εμάς και οι επόμενες 10 γενιές δεν θα μπορέσουν να καθαρίσουν τη ντροπή αυτού του αδελφοκτόνου πολέμου».



Η Οφσγιαννίκοβα ανέφερε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός και η μητέρα της Ρωσίδα. «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα και η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος», είπε. «Η ευθύνη αυτής της επιθετικότητας βρίσκεται στους ώμους ενός μόνο ατόμου: του Βλαντιμίρ Πούτιν».

Προέτρεψε τους συμπατριώτες της Ρώσους να συμμετάσχουν στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση. «Μόνο εμείς έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε όλη αυτή την τρέλα. Πηγαίνετε στις διαμαρτυρίες. Μη φοβάστε τίποτα. Δεν μπορούν να μας φυλακίσουν όλους».

Με βίντεό του στο Telegram, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι εξέφρασε σήμερα το πρωί την ευγνωμοσύνη του στους Ρώσους πολίτες που τολμούν, παρά τις συλλήψεις, και διαδηλώνουν εναντίον του πολέμου. Απευθύνθηκε μάλιστα ειδικά στη Μαρίνα Οφσγιανικόβα, και κατέληξε λέγοντας πως οι Ρώσοι οφείλουν να αγωνιστούν «και για να μη γίνει η χώρα τους μια τεράστια Βόρεια Κορέα».

Με πληροφορίες από το Press Project
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v