Υποχρεωτικές οι αλυσίδες σε όλα τα αυτοκίνητα από Οκτώβρη μέχρι Απρίλη

Με απόφαση του Υφυπουργού Μεταφορών, υποχρεωτική είναι πλέον η ύπαρξη αλυσίδων σε όλα τα οχήματα από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο κάθε έτους.
Υποχρεωτικές οι αλυσίδες σε όλα τα αυτοκίνητα από Οκτώβρη μέχρι Απρίλη
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο οι οδηγοί θα είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να έχουν στο αυτοκίνητό τους αντιολισθητικές αλυσίδες, χιονοκουβέρτες ή χιονολάστιχα, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο υφυπουργός τόνισε επίσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 ότι η τοποθέτηση αλυσίδων θα διδάσκεται πλέον στις σχολές οδήγησης, ενώ για να πάρουν δίπλωμα οι υποψήφιοι οδηγοί θα εξετάζονται επιτόπου στην τοποθέτησή τους.

Με βάση την ίδια υπουργική απόφαση, επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών η υποχρέωση εφοδιασμού των οχημάτων τους με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όπως χιονοκουβέρτες ελαστικών, εφόσον το όχημα δεν φέρει ειδικά ελαστικά. Ως ειδικά ελαστικά νοούνται εκείνα που φέρουν την ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου με την ένδειξη M+S (χιονολάστιχα).

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Μεταφορών, η απόφαση θα ισχύσει για όλα τα οχήματα, από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε:

«Με δεδομένη τη μεταβολή των κλιματολογικών συνθηκών είναι χρήσιμο να προσαρμοστούμε όλοι οι οδηγοί σε μια πραγματικότητα όπου θα εκδηλώνονται συχνότερα ακραία καιρικά φαινόμενα. Απαιτείται μια διαφορετική νοοτροπία και γι' αυτό αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ενσωματωθεί στην εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών η εκμάθηση της διαδικασίας τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων.

Η Απόφαση για τον υποχρεωτικό εφοδιασμό των οχημάτων με αλυσίδες όταν επιβάλλεται η χρήση τους, συμπληρώνει αυτή τη δράση, σκοπός της οποίας είναι η διασφάλιση της οδικής κυκλοφορίας και ασφάλειας των οδηγών και των επιβατών σε χιονισμένο ή παγωμένο οδικό δίκτυο».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v