Ιωάννινα: Φοιτητές ντύνονται «εσκιμώοι» για να αντέξουν το κρύο

«Φέτος το κονδύλι δεν φτάνει για την θέρμανση» είπαν στους φοιτητές που διαμαρτυρήθηκαν για τις απαράδεκτες συνθήκες στα αμφιθέατρα.
Ιωάννινα: Φοιτητές ντύνονται «εσκιμώοι» για να αντέξουν το κρύο
Με θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών κάνουν μάθημα οι φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Επιστήμης των Υλικών στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, την ώρα που το άλλο μισό του κτιρίου, όπου στεγάζεται η Πρυτανεία, θερμαίνεται κανονικά.

Σύμφωνα με την σοβαρότατη καταγγελία των φοιτητών στο alfavita.gr, εδώ και πολλές εβδομάδες δεν υπάρχει θέρμανση στις αίθουσες που γίνονται καθημερινά μαθήματα. Οι φοιτητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες, έλαβαν την απάντηση πως «φέτος το κονδύλι δεν φτάνει για τη θέρμανση».

«Μέσα σε αυτές τις συνθήκες που η οικογένεια μας πληρώνει πανάκριβα το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και γενικότερα το ρεύμα, την ώρα και την στιγμή που στα Γιάννενα οι θερμοκρασίες καθημερινά είναι κάτω των 10°C, την ίδια ώρα που το κόστος ζωής των φοιτητών είναι στα ύψη, οι φοιτητές του τμήματος μηχανικών επιστήμης υλικών έρχονται αντιμέτωποι με τις πολικές θερμοκρασίες μέσα στα αμφιθέατρα» αναφέρουν οι φοιτητές.

Όπως σημειώνουν, λαμβάνουν και… ευφάνταστες προτροπές από καθηγητές να «καθίσουν εκεί που χτυπάει ο ήλιος για να μην κρυώνουν».

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καθημερινά οι φοιτητές έρχονται ντυμένοι σαν εσκιμώοι. Έχει γίνει δεδομένο ότι θα ντυνόμαστε σαν τα κρεμμύδια με γάντια σκούφους και τρεις μπλούζες. Μέσα σε όλα αυτά έχουμε και ορθάνοιχτα τα παράθυρα μην και κολλήσουμε κορωνοϊό αφού τα μέτρα για την προστασία μας ακόμα τα περιμένουμε. Μας έχουν κουράσει οι δικαιολογίες τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα κονδύλι για την θέρμανση» τονίζουν και καλούν σε κινητοποίηση στον Πρόεδρο του Τμήματος την Πέμπτη 10 Μαρτίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v