Ηρωικό "άντε γ***" από ουκρανό στρατιώτη στη νήσο Snake

Ένας ουκρανός στρατιώτης στο μικροσκοπικό νησί Snake της Μαύρης Θάλασσας έδωσε τη δική του απάντηση όταν απειλήθηκε με βομβαρδισμό από ρώσο αξιωματούχο.
Ηρωικό άντε γ*** από ουκρανό στρατιώτη στη νήσο Snake

Σύμφωνα με ηχητικό του περιστατικού όπως το μετέδωσε το CNN, καθώς οι Ρώσοι πλησίαζαν το Snake Island, ή αλλιώς νησί Zmiinyi, ρώσος αξιωματικός φαίνεται να λέει: «Σας προτείνω να αφήσετε τα όπλα σας και να παραδοθείτε για να αποφευχθεί η αιματοχυσία και αχρείαστα θύματα. Διαφορετικά, θα βομβαρδιστείτε».

Ένας ουκρανός στρατιώτης ακούγεται να απαντά: «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, αντε γαμ****». Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το νησί, σύμφωνα με το CNN.

Και οι 13 ουκρανοί στρατιώτες δολοφονήθηκαν μετά από ρωσικό βομβαρδισμό την Πέμπτη 24/2, δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Όλοι οι συνοριοφύλακες πέθαναν ηρωικά, αλλά δεν τα παράτησαν. Θα τους απονεμηθεί ο τίτλος του Ήρωα της Ουκρανίας μετά θάνατον», είπε ο Ζελένσκι.

Το Snake Island βρίσκεται στην βορειοδυτική Μαύρη Θάλασσα περίπου 48 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της ηπειρωτικής Ουκρανίας και 300 χιλιόμετρα δυτικά της Κριμαίας, της ουκρανικής επικράτειας που προσαρτήθηκε στην Ρωσία το 2014.

Αν και το μέγεθός του είναι μόλις 46 στρέμματα, μια έκθεση πέρυσι από το Think Tank του Ατλαντικού Συμβουλίου, το αποκάλεσε «κλειδί για τις θαλάσσιες εδαφικές διεκδικήσεις της Ουκρανίας» στη Μαύρη Θάλασσα.

Με σκοπό να υπογραμμίσει την στρατηγική του σημασία, ο Ζελένσκι το επέλεξε πέρυσι ως τόπο στον οποίο θα έδινε τη συνέντευξή του σε ουκρανικά μέσα ενημέρωσης (πριν από μια σύνοδο κορυφής) ώστε να προσπαθήσει να ανατρέψει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ανέφερε η έκθεση του Ατλαντικού Συμβουλίου.

«Αυτό το νησί, όπως και η υπόλοιπη επικράτειά μας, είναι ουκρανική γη και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις», είχε δηλώσει τότε ο Ουκρανός πρόεδρος.



Με πληροφορίες CNN

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v