ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Υποχρεωτική η εκμάθηση τοποθέτησης αλυσίδων για τους νέους οδηγούς

Οι νέοι οδηγοί θα εκπαιδεύονται πλέον στην τοποθέτηση και αφαίρεση αλυσίδων πριν δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα, λέει το Υπουργείο Μεταφορών.

Υποχρεωτική η εκμάθηση τοποθέτησης αλυσίδων για τους νέους οδηγούς

Η κλιματική αλλαγή φέρνει αλλαγές και στην εκπαίδευση των υποψήφιων οδηγών εν Ελλάδι, με την τοποθέτηση αλυσίδων να εντάσσεται πλέον για πρώτη φορά στην πρακτική εκπαίδευση των νέων οδηγών.

Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου, καθίσταται υποχρεωτική η εκμάθηση της διαδικασίας τοποθέτησης και αφαίρεσης αντιολισθητικών αλυσίδων σε όχημα, πριν τις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, «στο πλαίσιο της πρόβλεψης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών φαινομένων, όπως χιονόπτωση ή παγετός, στο εξής, κατά την πρακτική εκπαίδευση, οι υποψήφιοι οδηγοί προβλέπεται να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στον τρόπο τοποθέτησης σε όχημα, αντιολισθητικού εξοπλισμού (αλυσίδων ή ανάλογου εξοπλισμού), καθώς και της αφαίρεσής του».

Παράλληλα, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών απευθύνει σύσταση στα Κέντρα Θεωρητικής Εκπαίδευσης Υποψήφιων Οδηγών να εφιστούν κατά τη θεωρητική εκπαίδευση την προσοχή στους υποψήφιους οδηγούς για τη δέουσα εμβάθυνση στις ενότητες που αφορούν στην οδήγηση με μειωμένη πρόσφυση, τη χρήση ειδικών ελαστικών και τη χρήση αντιολισθητικού εξοπλισμού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v