Καταγγελίες για καταστροφή της Πλατείας Κολωνακίου από τα έργα του μετρό

Η παράταξη «Ανοικτή Πόλη» καταγγέλλει την ολοσχερή καταστροφή της πλατείας Κολωνακίου από τις εργασίες για τη γραμμή του Μετρό.
Καταγγελίες για καταστροφή της Πλατείας Κολωνακίου από τα έργα του μετρό
Οι εργασίες για την γραμμή 4 του Μετρό στην πλατεία Κολωνακίου έχουν ξεσηκώσει έντονες αντιδράσεις από τις παρατάξεις τις αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης» η οποία κάνει λόγο για «εικόνα ολοσχερούς καταστροφής και περιβαλλοντικά τυφλό σχεδιασμό».

Όπως αναφέρει, η εικόνα έρχεται να επιβεβαιώσει με δραματικό τρόπο τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει επιστημονικοί φορείς και σύλλογοι πολιτών για το σχεδιασμό των εργασιών. Μάλιστα, η ίδια η Επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης του Δήμου Αθηναίων έχει χαρακτηρίσει «δεντροκτόνο» το σχεδιασμό που εφαρμόζεται.

«Η ασάφεια ως προς τον αριθμό των δέντρων που θα κοπούν, η ανυπαρξία αξιόπιστου σχεδιασμού για τις εργασίες αποκατάστασής τους, αλλά και η αρνητική στάση της εταιρείας απέναντι σε κάθε πρόταση τροποποίησης και εφαρμογής λύσεων περισσότερο φιλικών για τα δέντρα της πόλης, δείχνουν ότι η προστασία του αστικού πρασίνου δεν αποτελεί προτεραιότητα, αν δεν είναι απολύτως αδιάφορη, για την Αττικό Μετρό», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Η δημοτική αρχή πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και, σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους των πολιτών, να διεκδικήσει λύσεις ώστε η νέα γραμμή του μετρό να υλοποιηθεί με έναν σχεδιασμό που δεν θα θυσιάζει πολύτιμους δημόσιους χώρους και αστικό πράσινο, δεν θα απειλεί τα όποια θετικά στοιχεία των ταλαιπωρημένων κεντρικών γειτονιών, αλλά θα καλύπτει πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης».

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v