Συνελήφθη καθηγήτρια που εμβολίασε μαθητή χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών του

Συνελήφθη καθηγήτρια στη Νέα Υόρκη καθώς φέρεται να χορήγησε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε μαθητή της.
Συνελήφθη καθηγήτρια που εμβολίασε μαθητή χωρίς τη συγκατάθεση των γονιών του
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η καθηγήτρια Λάουρα Ρούσο, εμβολίασε τον μαθητή στο σπίτι της, παρόλο που δεν είχε καμία νόμιμη άδεια για να χορηγεί το εμβόλιο, αλλά ούτε και τη συγκατάθεση των γονιών του αγοριού.

Η 54χρονη βιολόγος, συνελήφθη την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και κινδυνεύει να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αν καταδικαστεί. Ο 17χρονος μαθητής της φέρεται να είχε εκδηλώσει την επιθυμία να εμβολιαστεί.

Δεν είναι ξεκάθαρο πώς η Λάουρα Ρούσο εξασφάλισε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την αστυνομία, ούτε είναι γνωστό ποιας εταιρείας ήταν. Στην παρούσα φάση, μόνο το σκεύασμα των BioNTech- Pfizer έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για τους κάτω των 18 ετών.

Βίντεο από το συμβάν φαίνεται να δείχνει την Ρούσο να λέει στον έφηβο. «Θα είσαι εντάξει, ελπίζω» και εκείνος σχολιάζει «Ορίστε, εμβόλιο κατ’ οίκον».

Οι γονείς του παιδιού κάλεσαν την αστυνομία, όταν ο 17χρονος επέστρεψε στο σπίτι και τους είπε τι έγινε. «Είναι ακόμη υπό διερεύνηση το πώς απέκτησε το εμβόλιο», δήλωσε ο αστυνομικός Πάτρικ Ράιντερ. Η Ρούσο κατηγορείται για μη εγκεκριμένη άσκηση επαγγέλματος και η ακροαματική διαδικασία έχει οριστεί για τις 21 Ιανουαρίου.  

Με πληροφορίες από BBC
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v