Αντιεμβολιαστές στη Κύπρο έβαλαν βόμβα σε σχολείο (βίντεο)

«Κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες» έγραψαν με σπρέι οι αρνητές εμπρηστές στην είσοδο του σχολείου.
Αντιεμβολιαστές στη Κύπρο έβαλαν βόμβα σε σχολείο (βίντεο)
Εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε τα ξημερώματα στο ΙΣΤ’ Δημοτικό Σχολείο Ζακακίου στη Λεμεσό, και εντοπίστηκε ένας δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος δεν εξερράγη.

Η έκρηξη σημειώθηκε στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα, και από τις επιτόπιες εξετάσεις πυροτεχνουργού, διαπιστώθηκε πως οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, το οποίο τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας.

Έκρηξη βόμβας σε Δημοτικό σχολείο στο Ζακάκι

Από συμπληρωματικές εξετάσεις στον χώρο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ευτυχώς δεν εξερράγη και απεστάλη για επιστημονικές εξετάσεις.

Από την έκρηξη προκληθήκαν ζημιές στην πόρτα, τα παράθυρα και τον εξοπλισμό της αίθουσας καθώς και σε παράθυρα της εκκλησίας που βρίσκεται απέναντι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας οι δράστες είναι αρνητές γονείς εμβολίου και μάσκας. Προχθές βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας στη Λεμεσό.

Εμπρησμός σε άλλο σχολείο

Φωτιά σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Δευτέρας στην Λευκωσία, έβαλαν και πάλι αντιεμβολιαστές, ενώ έγραψαν με σπρέι στην είσοδο, «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας, προδότες».

Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε κάηκε σκηνή σε αίθουσα πολλαπλής χρήσης του σχολείου και προκλήθηκαν υλικές ζημιές από τον καπνό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v