Την 6η ακριβότερη βενζίνη των πόλεων του κόσμου έχει η Αθήνα

Λίγο κάτω από αυτή του Τελ Αβίβ, της ακριβότερης πόλης του κόσμου για το 2021, βρίσκεται η τιμή της βενζίνης μας.
Την 6η ακριβότερη βενζίνη των πόλεων του κόσμου έχει η Αθήνα
Το Economist Intelligence Unit δημοσίευσε τις λίστες με τις ακριβότερες και τις φθηνότερες πόλεις για να ζει κανείς το 2021, και η Αθήνα σκαρφάλωσε στην 6η θέση της εξειδικευμένης λίστας «οι δέκα πόλεις με την ακριβότερη βενζίνη στον κόσμο», όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.



Στην 6η θέση, για την ακρίβεια, ισοψηφούμε με τη Ρώμη, ενώ στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η Στοκχόλμη. Οι πόλεις που μας ξεπερνάνε είναι το Αμβούργο, το Όσλο, το Άμστερνταμ, το Χονγκ Κονγκ και το Τελ Αβίβ, που ανακηρύχτηκε φέτος πανηγυρικά η ακριβότερη πόλη του κόσμου για να ζεις.

Η άνοδος του Τελ Αβίβ στην πρώτη θέση, από την έκτη όπου βρισκόταν πέρυσι, οφείλεται στην άνοδο του ισραηλινού σέκελ σε σχέση με το δολάριο, αλλά και στις αυξήσεις που σημειώθηκαν στο Ισραήλ στο κόστος μεταφορών και τροφίμων. Για τις ανάγκες της έρευνας του Economist, οι τιμές συγκρίνονται με εκείνες της Νέας Υόρκης όσον αφορά το κόστος διαβίωσης.

Στη δεύτερη θέση των ακριβότερων πόλεων ισοψηφούν το Παρίσι και η Σινγκαπούρη, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Ζυρίχη, το Χονγκ Κονγκ, η Νέα Υόρκη και η Γενεύη.

Στον αντίποδα, στις φθηνότερες πόλεις του κόσμου για να ζει κανείς το 2021, συναντάμε τη Δαμασκό, την Τρίπολη της Λιβύης, την Τασκένδη, την Τύνιδα, το Καράτσι και το Μπουένος Άιρες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v