Όλα τα νέα μέτρα για την πανδημία: Τι ισχύει για ΜΜΜ, εστίαση, σινεμά

Αναλυτικός πίνακας με τα μέτρα που ανακοίνωσε χτες ο Πρωθυπουργός: Ποιος μπαίνει πού και με ποιο πιστοποιητικό.
Όλα τα νέα μέτρα για την πανδημία: Τι ισχύει για ΜΜΜ, εστίαση, σινεμά
Παρά τις φήμες που είχαν διαρρεύσει κυβερνητικές πηγές, και οι οποίες ήθελαν τον Πρωθυπουργό να μην ανακοινώνει νέα μέτρα στο χτεσινό του διάγγελμα, τελικά αυτό συνέβη, και έτσι από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου περιορίζεται κι άλλο η πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε δημόσιους χώρους. Αναλυτικά τα μέτρα όπως εξειδικεύτηκαν σήμερα το πρωί έχουν ως εξής.

Σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ και αγορές τροφίμων

Επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, χωρίς έλεγχο για πιστοποιητικά ή rapid test. Υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας.

Σε χώρους εργασίας, εκκλησίες, λιανεμπόριο, κομμωτήρια και ανοιχτούς χώρους της εστίασης

Απαιτείται είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, είτε rapid test των τελευταίων 48 ωρών για τους ανεμβολίαστους. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτουν επίσης τα μέσα μαζικής μεταφοράς για υπεραστικές μετακινήσεις, όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, και όλοι οι χώροι εργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Σε κλειστούς χώρους εστίασης, σινεμά, θέατρα, μουσεία, εκθέσεις, γυμναστήρια και γήπεδα

Πρόσβαση έχουν μόνο εμβολιασμένοι και όσοι έχουν περάσει κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο. Για την ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών, από την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου η πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους επιτρέπεται μόνο με τρεις δόσεις εμβολίου, εφόσον έχουν περάσει επτά μήνες από την δεύτερη δόση.

Σε ανήλικους από 4 έως 17 ετών επιτρέπεται η είσοδος με self test σε όλους τους χώρους της εστίασης, καθώς και σε σινεμά, θέατρα, γυμναστήρια, γήπεδα και μουσεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v