8000 αστυνομικοί ξανά στους δρόμους για ελέγχους

Εντατικότερους ελέγχους αρχίζει από το Σάββατο η κυβέρνηση, όταν και θα ισχύσουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
8000 αστυνομικοί ξανά στους δρόμους για ελέγχους
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ 8.000 αστυνομικούς και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπουργείου Ανάπτυξης επιστρατεύει η κυβέρνηση με σκοπό να την πραγματοποίηση ελέγχων.

Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μάξιμου με την παρουσία υπουργών, αλλά και επικεφαλής των ελεγκτικών μηχανισμών που θα αναλάβουν τους ελέγχους σε όλη τη χώρα.

Οι αρχές θα επικεντρωθούν στην ταυτοπροσωπία, ώστε να διαπιστώνεται αν τα πιστοποιητικά αναγράφουν το όνομα της ταυτότητας του πολίτη για την είσοδο του στα καταστήματα.

Επισημαίνεται ότι ολοκληρώθηκε και η διασυνδεσιμότητα μεταξύ των υπηρεσιών, προκειμένου να βλέπουν πού έχουν γίνει οι έλεγχοι, σε ποια καταστήματα, και να διαμορφωθεί «μαύρη λίστα» των καταστημάτων που έχουν υποπέσει επανειλημμένα σε αντίστοιχες παραβάσεις.

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται κατά προτεραιότητα στα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία, ενώ υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα διπλασιάζονται, με κλείσιμο καταστημάτων για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.

Σε πρώτη φάση, αυτό το Σαββατοκύριακο, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν στα κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια, υπεραγορές λιανικής πώλησης, μεγάλα εμπορικά κέντρα και σουπερμάρκετ και γενικότερα σε σημεία υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. 

Σε δεύτερη φάση οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και σε κομμωτήρια. Όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές, «δε θα υπάρξει καμιά ανοχή το πρώτο 24ωρο, με πολλά πρόστιμα (διπλασιασμένα μάλιστα) και 15μερα λουκέτα». Οι έλεγχοι θα γίνονται με αυστηρή επιλογή των στόχων, γρήγορα και με μεγαλύτερες ομάδες ελέγχων (σφράγισμα εισόδων – εξόδων) για να γίνει γρήγορα έλεγχος και να μην υπάρχουν διαρροές. 

Περαιτέρω, ξεκαθαρίζεται ότι υπαίθριοι χώροι με οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί. Ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά. 

Πηγή: skai.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v