Κρεσέντο μισογυνισμού από τον Μητροπολίτη Κοζάνης

Σε σεξιστικές δηλώσεις προχώρησε ο μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης στο κήρυγμά του από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
Κρεσέντο μισογυνισμού από τον Μητροπολίτη Κοζάνης
Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις 13 γυναικοκτονίες που έχουν διαπραχθεί το 2021 στη χώρα μας, προβαίνοντας σε σεξιστικό παραλήρημα, ενώ παράλληλα ειρωνεύτηκε τον όρο «γυναικοκτονία».

«Φτιάξαμε έναν καινούριο όρο εμείς οι Έλληνες για τις γυναίκες, για να τις εμπαίζουν και αυτές το πιστεύουν. Γυναικοκτονία, λέει. Πού να ακουστεί στον νομικό ποινικό κόσμο ανά την οικουμένη και να γελάσει ή μάλλον να καγχάσει. Γυναίκα δεν είσαι άνθρωπος; Είσαι άνθρωπος, εικόνα του Θεού. Αφού δεν είσαι άνθρωπος τι είσαι;» ανέφερε ο μητροπολίτης στο κήρυγμά του.

Στη συνέχεια, ο ιεράρχης προχώρησε σε κρεσέντο μισογυνισμού, συμβουλεύοντας τις γυναίκες εμμέσως να κρατούν το στόμα τους κλειστό και επί της ουσίας να υποκρίνονται για να «περάσει το δικό τους».

«Μου λένε γυναίκες πως, σεβασμιότατε, οι άντρες μας πολλές φορές μας ταπεινώνουν. Στο χέρι σας είναι να μεταδώσετε, να μεταγγίσετε αυτό που είστε. Έλεγαν οι μανάδες μας, ακούστε παιδιά μου, εμείς οι γυναίκες ό,τι θέλουμε κάνουμε, αρκεί σε κάποια στιγμή να έχουμε το στόμα μας κλειστό και μετά θα γίνει αυτό που εμείς θέλουμε. Έχει δύναμη η γυναίκα, γιατί έχει αισθήματα που δεν έχει ο άνδρας», είπε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης.

Ο ιεράρχης στο κήρυγμά του χρησιμοποίησε και ένα παράδειγμα για να επιβεβαιώσει το κήρυγμα μισογυνισμού του και υποβάθμισης της γυναίκας. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας νέος που τον επισκέπτεται συχνά, του εκμυστηρεύτηκε πρόσφατα ότι: «Η μάνα μου πάτερ σηκώθηκε και έφυγε από το σπίτι μου γιατί ο πατέρας μου έκανε μια παρατυπία. Και πού πάει, τον ρώτησα 60-κάτι χρονών γυναίκα; Στη Θεσσαλονίκη για να γραφτεί σε μια σχολή. Εκεί φτάσαμε, και δε λέει το παιδί μου, το σπλάχνο μου».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v